Re: průběžná pracovní doba
O průběžné pracovní době jsem ještě neslyšela, ale nemáte náhodou na mysli pružnou pracovní dobu?
§ 85 zákoník práce
odst.3) V rámci volitelné pracovní doby si zaměstnanec sám volí začátek a konec pracovní doby. Celková délka směny nesmí přesáhnout 12 hodin.
Ono když chcete získat místo, tak nemáte moc možností a ani to není vhodné dikutovat o všech zněních smlouvy. Nyní je onkologiský pacient, po roce pracovní neschopnosi se v lednu vrátila do práce a na návštěvy onkologie a různá další vyšetření, která jsou nutná si brala dovolenou. V létě pak čerpala 12 dnů a tím již nyní má vybranou celou dovolenou. Tak se jen ptala jak to má řešit.
Na mě tento výraz dělá dojem, že se počítalo s tím, že se budou průběžně dohadovat podle toho, jak se to bude komu hodit.
Nejen,že již dávno byla zrušen výraz v pr.smlouvy :dle potřeby zaměstnavatele,vypadá to na připravenou cestičku a obcházení ZP.
O všem, co není ve smlouvě se musí obě strany písemně dohodnout.
racovní době jsem ještě neslyšela, ale
>>>>>>>nemáte náhodou na mysli pružnou pracovní dobu?
>>>>>>>§ 85 zákoník práce
>>>>>>>odst.3) V rámci volitelné pracovní doby si
>>>>>>>zaměstnanec
>>>>>>>sám volí začátek a konec pracovní doby. Celková délka
>>>>>>>směny nesmí přesáhnout 12 hodin.
>>>>>>>
>>>>>>>
>>>>>>Ve smlouvě je napsáno: rozvržena dle průběžné dohody.
>>>>>
>>>>>a jak ta průběžná dohoda vypadala? Také jsem tento
>>>>>pojem neslyšela, že by se používal.
>>>>To by mě také zajímalo jestli je to vůbec právně
>>>>možné. V každém případě na základě tohoto znění ve
>>>>smlouvě
>>>>neplatí náradu mzdy např. za lékaře.
>>>
>>>Tak snad kamarádka ví, co znamená ta průběžná dohoda,
>>>přece si to nechala vysvětlit, když podepisovala
>>>smlouvu.
>> Na mě tento výraz dělá dojem, že se počítalo s tím,
>>že se budou průběžně dohadovat podle toho, jak se to
>>bude komu hodit.
>>Nejen,že již dávno byla zrušen výraz v pr.smlouvy
>>:dle
>>potřeby zaměstnavatele,vypadá to na připravenou
>>cestičku a obcházení ZP.
>>O všem, co není ve smlouvě se musí obě strany písemně
>>dohodnout.
>Určitě je to tahle formulováno aby se nemusely platit
>náhrady mzdy, ale je to legální?
Mám pružnou pracovní dobu, musím být na pracovišti od 9.00 do 13:00 a mít za týden 40 hodin. Když musím na krev či jinam k lékaři mimo pevnou dobu, vše si musím nadělat....
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2014 19:35
Dobrý večer. Lze prosím definovat takto pracovní dobu - cituji ze smlouvy: prac.doba je stanovena na 40 hodin týdně, rozvržena dle průběžné dohody na pondělí-patek 7-15:30. Ještě jsem se s tím nesetkala a kamarádce s touto smlouvou nechtějí a neproplácejí čas strávený u lékaře s tím, že si může pracovní dobu přizpůsobit a tím zameškanou dobu u lékaře nadělat. Měla jsem zato, že pokud je stanovena klouzavá pracovní doba musí být určená pevně stanovená část pracovní směny. Vnitřní směrnicí prý další úpravu provedenou nemají. Děkuji za vaše názory.