Sleva na studenta

• (neregistrovaný)

25. 9. 2014 19:35

Dobry den,
    zamestnanec radne ukoncit VS v cervnu a rekl, ze od rijna bude pokracovat ve studiu na dalsi VS. Uplatnovali jsem slevu na dani na studenta i v cervenci a srpnu. Ted kdyz jsem po nem chtela potvrzeni o studiu mi rekl, ze pokracovat ve studiu nebude. Jak mohu opravit slevu na studenta ze cervenec a srpen? Dekuji za odpoved

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 25. 9. 2014 20:10

xJ (neregistrovaný)

Re: sleva na studenta
      Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.

Tak že pokud tedy celý červenec neměl zaměstnání, ze kterého se platilo pojištění, tak byl nárok na slevu ještě za červenec.
      Srpen opravte v nejbližší výplatě. Přepočítáte srpen a daň srazíte.

• 25. 9. 2014 20:41

mjung (neregistrovaný)

Jde o slevu na studenta, ne o danove zvyhodneni. Je to nas zamestnanec, takze mel zamestnani.

• 25. 9. 2014 20:51

xJ (neregistrovaný)

http://www.icmprostejov.cz/content/status-studenta-po-absolvovani-ss-vos-vs

• 25. 9. 2014 23:26

Kara (neregistrovaný)

Pokud měl opravdu státnice v červnu a po celý červenec měl u vás pojištěný příjem, tak už opravdu neměl mít od července studentskou slevu. Pokud měl státnice v květnu a celý červen měl pojištěný příjem, neměl mít studentskou slevu už od června. Musíte mu to opravit teď, tzn. zvýšit mu daň o ty částky slevy, kterou už neměl mít. A až budete dělat vyúčtování, které se posíla na FÚ, musíte to v něm zohlednit, tzn. že např. v červenci a srpnu bylo sraženo tolik (méně) a mělo být sraženo tolik (více) a že v září bylo sraženo tolik(více) a mělo být sraženo tolik (méně).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).