Re: sleva na studenta
Za soustavnou přípravu dítěte na budoucí povolání se považuje také kalendářní měsíc, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, a dále kalendářní měsíc následující po kalendářním měsíci, v němž dítě ukončilo řádně studium na vysoké škole, pokud dítě nevykonává po celý tento měsíc výdělečnou činnost podle § 10 ani nemá po celý kalendářní měsíc nárok na podporu v nezaměstnanosti nebo podporu při rekvalifikaci.
Tak že pokud tedy celý červenec neměl zaměstnání, ze kterého se platilo pojištění, tak byl nárok na slevu ještě za červenec.
Srpen opravte v nejbližší výplatě. Přepočítáte srpen a daň srazíte.
http://www.icmprostejov.cz/content/status-studenta-po-absolvovani-ss-vos-vs
Pokud měl opravdu státnice v červnu a po celý červenec měl u vás pojištěný příjem, tak už opravdu neměl mít od července studentskou slevu. Pokud měl státnice v květnu a celý červen měl pojištěný příjem, neměl mít studentskou slevu už od června. Musíte mu to opravit teď, tzn. zvýšit mu daň o ty částky slevy, kterou už neměl mít. A až budete dělat vyúčtování, které se posíla na FÚ, musíte to v něm zohlednit, tzn. že např. v červenci a srpnu bylo sraženo tolik (méně) a mělo být sraženo tolik (více) a že v září bylo sraženo tolik(více) a mělo být sraženo tolik (méně).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
25. 9. 2014 19:35
Dobry den,
zamestnanec radne ukoncit VS v cervnu a rekl, ze od rijna bude pokracovat ve studiu na dalsi VS. Uplatnovali jsem slevu na dani na studenta i v cervenci a srpnu. Ted kdyz jsem po nem chtela potvrzeni o studiu mi rekl, ze pokracovat ve studiu nebude. Jak mohu opravit slevu na studenta ze cervenec a srpen? Dekuji za odpoved