Důchodci a sleva za 2013

• (neregistrovaný)

26. 9. 2014 9:33

Uplatnění slevy na dani pro starobní důchodce

Dne 22. září 2014 vyhlásil Ústavní soud nález, přijatý I. senátem Ústavního soudu dne 16. září 2014, jímž rozhodl o zrušení rozhodnutí finančního úřadu, dle něhož nebyla zohledněna základní sleva na dani starobnímu důchodci za rok 2013.

Finanční správa ČR s Ministerstvem financí v současné době analyzují ústavněprávní rámec ve věci možnosti uplatnění základní slevy na dani u starobních důchodců za rok 2013 v souvislosti s tímto nálezem.

Nejvyšší státní zastupitelství by mělo analyzovat, jak postihnout šmejdy, kteří protiústavní stav navrhli a schválili. Většina jich ještě škodí v politice a státní správě.

Hezký den!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 26. 9. 2014 9:38

Katka2 (neregistrovaný)

Re: Důchodci a sleva za 2013
      Taky moc nechápu, že je-li něco v srpnu(?) shledáno protiústavním, náprava je "dovolena" zpětně pouze půl roku, ale rok už ne. Ale já toho v této zemi nechápu víc.

• 26. 9. 2014 10:56

maxx (neregistrovaný)

Prosím o překlad pro starobního důchodce, který podal za 2013 daňové přiznání s uplatněním slevy (měl pozastaven důchod 1.1.2013) a FÚ mu slevu na poplatníka neuznal.
      Děkuji

• 26. 9. 2014 11:17

Pavel Jirsa (neregistrovaný)

Během několika dní vydá GFŘ stanovisko. Určitě ho tu někdo vyvěsí. Neodvažuji se spekulovat. Ale kauzu "důchodci a odpočet 2014" GFŘ zvládlo. Navíc je před volbama, stanovisko očekávám příští týden. :-))

Protože se mne to přímo netýká, tak mám větší radost z toho, že jsou i soudci, kteří se dokáží postavit šmejdům, co navrhují a schvalují protiústavní zákony. Nechci jmenovat, snad si je pamatujete.

Hezký den!

• 26. 9. 2014 11:21

maxx (neregistrovaný)

Děkuji, snad ke stanovisku GFŘ už nebudu potřebovat "překlad".
      Vám také hezký den!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).