Náhrada škody - jak vymoci ?

• (neregistrovaný)

1. 10. 2014 12:50

Dobrý den,

prosím o informaci, jak vymoci náhradu škody po organizátorovi koncertu, při kterém došlo ke ztrátě věci způsobené nařízením ostrahy ? Zúčastnili jsme se koncertu, na který nás ostraha nevpustila s deštníkem (velmi drahým) s tím, že tento tam musíme odložit a můžeme si ho vyzvednout po koncertě. Pracovníka najatého firmou, která zajišťovala koncert jsem několikrát upozorňovala na to, že se jedná o velmi drahý deštník (nechtěli jsme tento ponechat na místě), a že nesouhlasím s tím, abychom ho nechali u vstupu do objektu, neboť ve všeobecných podmínkách nebylo stanoveno, že by byl na koncert zákaz vstupu s deštníkem. Byli jsme však ubezpečeni, že si tento můžeme vyzvednout po skončení koncertu, a že nás s ním do objektu nevpustí, že je to nařízení organizátora akce. Následně došlo ke ztrátě deštníku, pracovník najatý společností se nám prokázal po koncertě číslem, které jsme si zapsali včetně jména společnosti zajišťujícího ostrahu objektu v době koncertu. Na tuto společnost jsem se obrátila s nárokováním vzniklé škody. Bylo mi sděleno, že oni dostali jen nařízení "zvrchu", a že se musím obrátit na organizátora koncertu, což jsem následně učinila. Organizátor se k věci postavil tak, že nemám v ruce žádné hmatatelné důkazy, a že on jmenovanou společnost vůbec nezná. Když jsem se dožadovala sdělení společnosti, se kterou měli na danou akci uzavřenou smlouvu na ostrahu objektu, byla jsem "odpálkována", že se jedná o obchodní tajemství, a že ať je klidně žaluji, že se ničeho nedomůžu.
    Prosím o radu, na koho byste se v takovém případě obrátili - žaloba mi přijde nesmyslná, očekávala jsem, že nebude problém škodu vymoci, že takovéto agentury musí být pro případný vznik škod pojištěné, ale jak vidím, asi jsem se mýlila.
    Předem děkuji všem za cenné rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).