Re: Převod dovolené v rámci 1 zaměstnava
Problém je v tom, že ta "dovolená", kterou má sjednanou ve smlouvě o výkonu funkce, není ta dovolená, na kterou měl nárok jako zaměstnanec. Takže podle mého názoru nelze převést. Pracovní poměr skončil, dovolená zbyla, tedy proplatit.
Jak bude mít zaplacenou tu "dovolenou", tedy volno při výkonu funkce jednatele, to si musí dohodnout, každopádně se jednateli žádná dovolená podle zákoníku práce nevykazuje, stejně jako se nevykazuje nějaká docházka a odpracovaná doba.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
1. 10. 2014 13:12
Firma má zaměstnance v hlavním pracovním poměru. K 30.9. dojde k ukončení pracovního poměru dohodou. Od 1.10. bude s tímto člověkem uzavřena smlouva o výkonu funkce jednatele. Z pracovního poměru mu ale zbyla dovolená. Smlouva o výkonu funkce jednatele obsahuje i nárok jednatele na dovolenou. Mám 2 dotazy:
1. vyčetla jsem, že je možné dohodnout s jednatelem nárok na dovolenou a pak je smlouva vázána na jeho přítomnost na pracovišti. Zároveň jsem se ale dočetla, že potom je dovolená nedaňovým nákladem. Je to opravdu tak? Nemůžu k tomu nikde najít žádné informace
2. Je možné převést dovolenou z HPP na smlouvu o výkonu funkce jednatele? Našla jsem info k dovolené při řetězení pracovních poměrů u téhož zaměstnavatele a při převodu dovolené k jinému zaměstnavateli. Ani jedno ale není můj případ, protože smlouva o výkonu funkce jednatele není pracovní poměr. Pokud bych dovolenou převedla, tak může dojít k tomu, že v rámci čerpání dovolené ze smlouvy o výkonu funkce jednatele, bude náhrada za dovolenou vyšší než by byla z předchozího pracovního poměru, tzn. zaměstnavatel by měl v nákladech víc. Je to možné?
Předem moc děkuji za případné odpovědi.