Dobrý den, můžu poprosit o odpovědi. Chci pronajmout byt v os. vlastnictví. Nepracuji na území ČR (jsem majitel bytu), tudíž tady nemám žádné příjmy (výdělek ze zahraničí je daněn tam) a nepodávám daňové přiznání (fyzická osoba nepodnikající). Potřeboval bych si ujasnit věci, které by byly potřeba při podání daňového přiznání 1. Jak je to se slevou na poplatníka (24 840 Kč ), můžu ji uplanit? 2. Jelikož byt byl pořízen s pomocí úvěru ze stav. spoření můžu si odečíst úroky z něj? 3. Kdybych začal pronajímat např. od listopadu, jak by se ty úroky vypočítaly, když výpis je za celý rok? 4. Jak je to s odpisy bytu (byt jsem pořídil v r. 2009) 5. Četl jsem, že pokud jeden rok dáme výdaje paušálem, už je v dalším roce nemůžeme změnit na skutečné a musíme pokračovat v paušálu Mocinky děkuji
2. 10. 2014 8:53
Dobrý den,
můžu poprosit o odpovědi.
Chci pronajmout byt v os. vlastnictví. Nepracuji na území ČR (jsem majitel bytu), tudíž tady nemám žádné příjmy (výdělek ze zahraničí je daněn tam) a nepodávám daňové přiznání (fyzická osoba nepodnikající).
Potřeboval bych si ujasnit věci, které by byly potřeba při podání daňového přiznání
1. Jak je to se slevou na poplatníka (24 840 Kč ), můžu ji uplanit?
2. Jelikož byt byl pořízen s pomocí úvěru ze stav. spoření můžu si odečíst úroky z něj?
3. Kdybych začal pronajímat např. od listopadu, jak by se ty úroky vypočítaly, když výpis je za celý rok?
4. Jak je to s odpisy bytu (byt jsem pořídil v r. 2009)
5. Četl jsem, že pokud jeden rok dáme výdaje paušálem, už je v dalším roce nemůžeme změnit na skutečné a musíme pokračovat v paušálu
Mocinky děkuji