Prosím-oprava dič v režimu přenesení

• (neregistrovaný)

4. 10. 2014 13:00

Dobrý den, moc prosím zkušené, za 4q2013 jsem v režimu přenesení uvedl špatné dič. Teď volala paní z fú, že firma není plátce. Po konzultaci s odběratelem jsme zjistili, že nám dali špatné dič. Faktura je tedy opravdu bez dph. Takže teď mám opravit hlášení za 4q v režimu přenesení -dodavatel a nevím, jak to mám udělat. Změní se jen jedno DIČ odběratele. Opraví se jen jeden řádek prohozením dič? Musím napsat přílohu ? Děkuji moc za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 10. 2014 13:26

v.e.n.d.y.

Re: Prosím-oprava dič v režimu přenesení
      A odběrateli nevadilo,že má doklad na špatné DIČ? A on nedělal hlášení z pozice odběratele? Nikdo neudělal revers charge?

• 4. 10. 2014 14:24

amatér (neregistrovaný)

Abych to vysvětlil podrobně, odběratel zrušil v roce 2012 registraci k dph a založil si obdobně pojmenovanou firmu plátce. Požádal o fakturu bez dph v režimu přenesení. Já jsem si nevšiml, že je tam jiné dič, zadal fakturu do účetnictví a adresu odběratele zadal postaru. Neověřil si dič a nezjistl jsem, že už není plátce. Odběratel přijal fakturu a zaevidoval do nové podobně pojmenované firmy. Takže si toho taky nikdo nevšiml, že je tam staré dič odběratele. Oba jsme udělali hlášení -přenesení dod. a odb. Až nyní mě paní správkyně upozornila, že mám dič firmy, která není plátce. Chce po mně opravit to původní ze 4q2013 a dát tam správné dič. Takže o tohle mi jde. JInak je vše ok. Jen nevím, co a jak, opravu jsem ještě nedělal. Mohla byste mi prosím poradit ? díky

• 4. 10. 2014 14:28

v.e.n.d.y.

Zkušenost nemám, ale uvažuji - oba máte správně přiznání k DPH a také Výpis z evidence je podaný, jen na špatné DIČ. Zkuste se dohodnout a vystavit zákazníkovi správný daňový doklad (i on by ho měl požadovat) a na FÚ podat celý Výpis se správným DIČ odběratele.

• 6. 10. 2014 13:43

IJ (neregistrovaný)

Musíte podat opravné hlášení - škrtnete řádek se špatným DIČ a na nový řádek napíšete to samé plnění se správným DIČ - zrovna minulý měsíc jsem to dělala.

• 6. 10. 2014 14:23

h,p (neregistrovaný)

Takhle se opravuje souhrnné hlášení, nikoli výpis z evidence u režimu přenesení! Ten musí být zaslán nově úplně celý i s opravou i s řádky, které byly v původním dobře.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).