Re: EXEKUCE penzijní spoření
Dobrý den,
exekutor si lustruje, zda má dlužník penzijní fond. Pokud se nemýlím, postihnout ho může, ale penzijní společnost zašle peníze exekutorovi až v okamžiku, kdy dlužník vypoví penzijní spoření popř. skončí smlouva a naspořené peníze by se měly vyplácet. V tuto chvíli se peníze nepošlou dlužníkovi, ale exekutorovi.
Re: EXEKUCE penzijní spoření
Exekutor nahradí vůli vlastníka penzijka svou vůlí, tedy vůlí úřední moci, smlouvu vypoví a penzijní společnost zašle peníze exekutorovi.
Exekutor se o Vašem penzijku dozví stejně, jako o existenci bankovního účtu, stavebního spoření nebo životního pojištění se spořením - součinností třetích osob. Zkrátka se dotáže penzijních společností a ty jsou ze zákona povinny mu to sdělit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
6. 10. 2014 10:36
Dobrý den,
prosím o radu může mi exekutor sebrat peníze, které mám na penzijním spoření. Část si přispívám sám a část mi přispívá podnik. A dnes jsem zjistil že mi exekutor vzal všechny peníze co jsem tam měl naspořený.
Může pojišťovna exekutorovi vydat moje peníze.
A hlavně jak exekutor zjistí že mám penzijní spoření.
Děkuji moc za odpověď