Re: koeficient DPH
ano, najedete v pokynu k DPH
ř. 53 Vypořádání odpočtu daně (§ 76 odst. 7–10)
Vypořádací koefi cient se vypočte dle § 76 odst. 3 jako procentní podíl, kdy čitatel = ř. 1 a 2 (levý sloupec „Základ daně“) + ř. 20 až 26 (sloupec„Hodnota“) + ř. 31 – ř. 51 (sloupec „S nárokem na odpočet daně“) a jmenovatel = čitatel + ř. 50 – ř. 51 (sloupec „Bez nároku na odpočet“).
Hodnoty jsou vypočteny z údajů za celé vypořádávané období.
– ve sloupci „Změna odpočtu“ se uvede vypořádání odpočtu daně p
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 10. 2014 8:06
Dobrý den,
vím, že jsem to tu už psala, ale bohužel nikdo neodpověděl.
Zkusím se tedy zeptat ještě jednou, jestli by byl někdo tak laskavý a mohl mi poradit.
V § 76 je uvedeno, že do výpočtu koeficientu se nezapočítává prodej dlouhodobého majetku - v příznání k DPH je to ř.51.
Počítá se ten koeficient takto? v čitateli mám uskut.plnění s nárokem na odpočet bez příjmu za prodej hm.majetku (ř.1+ř.2+ř.20 až ř.26+ř.31-ř.51 sloupec s nárokem na odpočet)
a ve jmenovateli mám součet z čitatele - ř.51 sloupec bez nároku na odpočet + ř. 50 plnění osvobozená od daně bez nároku na odpočet daně.
Děkuji