Re: Srážky ze mzdy
Jsem vdaná, vyživovací povinnost již nemám, jedna exekuce je přednostní. Existuje nějaká možnost, aby mi byla ponechávána větší část (než případných 9 300 Kč)?
Re: Srážky ze mzdy
U 9 exekucí je to utopie, ale obecně se lze pokusit o nižší srážky skrz dohodu s věřitelem.
§ 287 OSŘ
(1) Dohodne-li se oprávněný s povinným, že se spokojí s nižšími srážkami, než stanoví § 277 až 280, a oznámí-li to oba soudu, vyzve soud plátce mzdy, aby srážel ze mzdy povinného měsíčně jen částku, se kterou se oprávněný spokojí, nepřesáhne-li tato částka v příslušném výplatním období přípustnou výši srážek podle tohoto zákona. Přesáhne-li ji, provede plátce mzdy v příslušném výplatním období srážky jen v rozsahu dovoleném ustanoveními § 277 až 280.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
7. 10. 2014 9:59
Dobrý den,
kolik musí zaměstnavatel strhávat z hrubé mzdy 21 000 Kč v případě, že má zaměstnanec 9 exekucí, prosím? Účetní mi říkala, že mi ponechá pouze 7 tis. Kč, ale to mi bohužel nevystačí ani na nájem (12 tis. Kč) a taky potřebuju z něčeho žít.
Děkuju moc za odpověď