Re: Sleva -důchodce za r.2013
daňové přiznání může podat 3 roky zpětně bez sankcí, pokud nemá povinnost podávat (živnostenský list, nájem apod.) já si tedy neumím představit, jak dělat nové roční zúčtování za r. 2013?
do konce listopadu bych řekla, že by měl podat dodatečné daňové přiznání, tzn. že už jedno podal za r. 2013
nechápu,vždyť od roku 2013 do 7/2014 sleva na poplatníka u star.důchodce se neuplatňovala. V ročním zúčtování daní za r.2014 budete moci uplatnit slevu na poplatníka u SD za celý rok 2014. Ale ne za 2013.
Už týden se čekalo na Pokyny ,jak se bude postupovat u uznanou stížnost ohledně slevy i za 2013.
Kdo podával DP,bude podávat dodatečné, kdo měl zaměstnavatele
musí počkat , jak a kdy se bude řešit, zda dodatečným RZ ( v ZDP neexistuje), v RZ mimo termín nebo zda si budou zaměstnanci SD, kteří měli podepsané Prohlášení, podávat kvůli tomu řádné- na to by měli 3 roky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 10. 2014 8:11
Dobrý den,
mám st. důchodkyni v PP, za r. 2013 podepsané prohlášení, daň zálohová, sleva nebyla uplatněna ze strany zaměstnavatele, ani v ročním zúčtování ne, mám jí tedy udělat nové roční zúčtování, o tuto její vrácenou daň ponížit příští odvod daně z př. na FÚ a následně provést dodatečné vyúčtování daně z příjmu ze záv. činnosti za r. 2013, nebo jí nachystat daň. přiznání za r. 2013, ať si ho do konce listopadu podá na FÚ, a ať jí daň vrátí oni? může vůbec podat DP, když jí bylo už provedeno roč. zúčtování daně u zaměstnavatele, i když sleva na poplatníka nebyla uplatněna? a nehrozí v tomto případě penále za pozdní podání daň. přiznání, dodatečné přece podávat nebude, když nepodávala řádné daň. přiznání?