Re: Hlavní PP a DPP stejný zaměstnavatel
Dvě karty pracovníka mám,ale údaje ke mzdě jsem zapsala jen do HPP všechny, nyní jsem zadala zvlášť HPP a zvlášť DPP na každou kartu, jen mi to zas nepočítá dohromady daň. Nemůžu přijít co mám chybně zadané.
No na výši daně to vychází stejně, když daním dohromady i když se mi daní každý zvlášť, ale musím to nějak vychytat. A ještě jedna důležitá otázka, na který účet u FÚ odvedu daň. Celkovou na zálohy nebo zvlášť zálohovou a zvlášť srážkovou? Tedy jestli to tak vůbec je. díky
Software sám od sebe "neví", že má sčítat základy daně dohromady, musíte nějak zadat nebo "ručně" přepisovat údaje.
DPP 1.200 nabídne daň 180 - přepíšete na nulu, tudíž čistá také 1.200 Kč. V HPP základ daně navýšíte (přičtením 1.200) z 31.570 na 32.770Kč. Takto máte zdaněno dohromady. Já mám v programu nabídku pro "opravy"-daň, soc, zdr, tudíž vyplněním v tomto místě pro daň se mi základ navýší. Lze taky nastavit v "kartě" pracovníka.
Zdravím
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
9. 10. 2014 10:28
Dobrý den, uzavřeli jsme s naším zaměstnancem na hlavní prac. poměr ještě DPP. Při výpočtu mzdy budu počítat tyto dva prac. poměry dohromady? Jestli je to tak, pak mi nevychází základ pro výpočet zdrav. a soc. pojištění. Konkrétně zaměstnanaec má takto spočítanou HM 23559 Kč v tom je DPP ve výši 1200 Kč, takže bych pro výpočet z.p. a s.p. počítala jen základ HM 22359, ale program mi počítá z celé částky 23559. To je asi špatně, ne? Z DPP se neodvádí.děkuji za radu