Re: Dvě přednostní exekuce
A ještě se zeptám - další zaměstnanec má 3 přednostní exekuce a dnes došla 1 nepřednostní. Dělám to tak, že druhou třetinu srážím na první přednostní exekuci, první třetinu srážím na druhou přednostní exekuci - což je tedy asi blbě - a teď tu nepřednostní exekuci už tudíž nemám z čeho srazit. Jak mám postupovat?
Re: Dvě přednostní exekuce
Napíšete jim, že jsou v pořadí. Od příští výplaty začněte srážet správně.
A lze promlčet, paní Líbo?
Paní Líbo, prosím, ještě mě napadl jeden dotaz - lze dluh promlčet? Kdysi (když jsme měli zaměstnance s cca 15 exekucemi) jsem cosi slyšela o tom, že jsou některé exekuce již promlčené, ale exekutoři je stále vymáhají. Například tady ta jedna nová je z července 2005.
Stejně děkuji :)
>>Paní Líbo, prosím, ještě mě napadl jeden dotaz - lze
>>dluh promlčet? Kdysi (když jsme měli zaměstnance s
>>cca
>>15 exekucemi) jsem cosi slyšela o tom, že jsou
>>některé
>>exekuce již promlčené, ale exekutoři je stále
>>vymáhají. Například tady ta jedna nová je z července
>>2005.
>
>Je mi líto, v tom se nevyznám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10. 10. 2014 9:44
Dobrý den,
prosím o radu - dne 8.9.2014 nám na zaměstnance přišla přednostní exekuce, kterou strhávám. Včera přišla další přednostní. Myslím si správně, že na tu první v pořadí budu srážet druhou třetinu a na tu včerejší exekuci třetinu druhou?
Děkuji.