Re: pokračující exekuce
Chápu, že na EX úřadu jsem schopni tohle poradit, ale dle mě je to špatně. Měla aspoň od toho zaměstnance nějakou žádost, aby to takto srážela? Jinak to bylo neoprávněné, dle mého názoru.
Já bych tímto způsobem nepokračovala, rozhodně ne, pokud nemám něco od zaměstnance, že s tím aspoň souhlasí, abych měla něco v ruce. Tak jako tak bych strhávala pouze na jednu. Nevím, třeba má někdo jinou zkušenost.
Jinak výše srážky je dobře.
Jestli si chce zaměstnanec platit víc, má možnost si to platit ze svého účtu. Já osobně bych rozhodně víc, než kolik je zákonem stanoveno, neposílala.
1575,- Kč, máte špatně zaokrouhleno.
Paní Líbo, jestli byste měla chviličku, shodou okolností ted taky řeším situaci s EX. Mohu Vás požádat o radu?
Zam-ec na HPP u firmy A má pár exekucí. Firma B ho chce zaměstnat na DPČ nebo DPP, to ještě nevědí. Též ještě není zřejmé, jak vysoká bude odměna. Z DPP se nestrhává, to vím. Kdyby měl DPČ a vyšší odměnu, bude se mu z toho strhávat nebo nikoliv? Nebo se mu bude strhávat jen z HPP? Přiznám se, nemůžu nikde dohledat.
Děkuji předem za Vás názor.
Vám také.
>>>
>>>>Jestli si chce zaměstnanec platit víc, má možnost si
>>>>to platit ze svého účtu. Já osobně bych rozhodně víc,
>>>>než kolik je zákonem stanoveno, neposílala.
>>>>
>>>>1575,- Kč, máte špatně zaokrouhleno.
>>>
>>>Paní Líbo, jestli byste měla chviličku, shodou
>>>okolností ted taky řeším situaci s EX. Mohu Vás
>>>požádat o
>>>radu?
>>>Zam-ec na HPP u firmy A má pár exekucí. Firma B ho
>>>chce zaměstnat na DPČ nebo DPP, to ještě nevědí. Též
>>>ještě není zřejmé, jak vysoká bude odměna. Z DPP se
>>>nestrhává, to vím. Kdyby měl DPČ a vyšší odměnu, bude
>>>se mu
>>>z toho strhávat nebo nikoliv? Nebo se mu bude
>>>strhávat
>>>jen z HPP? Přiznám se, nemůžu nikde dohledat.
>>>Děkuji předem za Vás názor.
>>
>>Řeší to OSŘ § 298.
>
>Děkuji moc za odkaz. Krásný den, K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10. 10. 2014 11:03
Dobrý den,
prosím o pomoc s následujícím problémem. Máme nového zaměstnance. V zápočtovém listu má 2 nepřednostní exekuce (první doručena v 1/14 a druhá v 4/14 prvnímu zaměstnavateli). Z obou byla sražena stejná částka. Volala jsem účetní bývalého zaměstnavatele, proč srážela na obě dvě. Řekla mi, že 1. třetinu mzdy použila na úhradu první nepřednostní pohledávky. Po dohodě se zaměstnancem použila na úhradu 2. pohledávky v pořadí druhou třetinu mzdy. Prý se ptala na ex. úřadu a tam ji to poradili (nikdo prý to nebude kontrolovat a zaměstnanec to bude mít dříve zaplaceno). Měla bych pokračovat už v započatém srážení a dělat to stejně? Nemůžu přece teď napsat exekutorovi, že jeho pohledávka je 2. v pořadí a přestanu mu srážet.
Ještě prosím o kontrolu: Čistá mzda 12 463,-, 1 vyživovaná osoba. Je srážka na nepřednostní exekuci 1 576,-?
Moc děkuji.