Re: Převod dovolené nebo zam-ců?
pokud dáte nové pracovní smlouvy , musí být předchozí pracovní poměr ukončen, a to buď dohodou se zaměstnanci, nebo výpovědí s odstupným, pokud s dohodou nebudou souhlasit.
Já mám třeba pracovní smlouvu z roku 1983 a žádný problém v tom nevidím, protože bylo již mnoho dodatků. Nová pracovní smlouva může být pouze v případě, že předchozí pracovní poměr byl ukončen.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Velký manuál k paušální dani OSVČ pro rok 2026
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
10. 10. 2014 19:15
Dobrý den, obracím se na zkušenější, pokud by měl někdo chvilinku a pomohl začátečníkovi.:)
Firma Alfa je společníkem firmy Beta.
Jednatel firmy Beta chce převést zaměstnance do firmy Alfa, Beta by zůstala bez zaměstnanců, jen s jednatelem.
Zároveň však požaduje pro tyto zam-ce nové pracovní smlouvy. Ne samozřejmě s horšími podmínkami - již tam ale převod jednou byl a smlouvy jsou zastaralé.
Klanily byste se spíše:
1. k převodu dle §221 ZP (tedy nové PS, souhlas zam-ce i firem o převodu dovolené, nová vstupní prohlídka a další náležitosti spojené s novým nástupem + ukončení stávajícího PP)
2. k převodu dle §338 ZP (PS se zachovají, vstupka nebude) - převedou se na firmu Alfa všechny povinnosti firmy Beta - nevím ale, zda by se jim tato varianta líbila
Z mého pohledu bych ráda hlavně udělala ty nové pracovní smlouvy, jelikož ty staré, to je vskutku příšernost. Nechci ale poškodit ani jednu stranu.
Všem děkuji za případná vyjádření, budu diskusi sledovat, pokud jsem něco vynechala, v případě zájmu doplním. L.