Re: dar nebo sbírka?
Jsem vychovaná, že mám za každou radu poděkovat, tak tedy děkuji... :-D. Jak jsem psala, tak jsem v §10 četla, že by to mělo být osvobozeno od daně, jen potřebuji vědět, jestli to čtu správně...
V zákoně je psáno, že od daně jsou osvobozeny "bezúplatné příjmy nabyté příležitostně, pokud jejich hodnota nedosahuje 15000". A ta kamarádka by dohromady dostala víc jak 15tis, samozřejmě od každého "jen" max.1000. Jsou to příjmy nabyté příležitostně?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
10. 10. 2014 22:55
Dobrý den, potřebuji poradit. Kamarádka se dostala do špatné finanční situace a parta dalších lidí se rozhodla jí přispět darem. Cca dvacet lidí jí chce poslat na účet peníze (každý max.1000Kč).
A já se ptám, jestli s tím ta kamarádka nebude mít v budoucnu nějaké problémy? Od každého z party je to dar, který by měl být podle §10 ZDP osvobozen od daně, čtu to správně?
Předem děkuji za názory.