Re: Nevyčerpaná dovolená
Zkuste se s ním dohodnout, jak si máte vybrat dovolenou, když vám jí nechce povolit? Zkuste si s ním písemně dohodnout nějaký termín.
Hodiny vám musí zaplatit všechny, které jste odpracoval. Pokud se s ním nedohodnete, nahlašte to na ÚP, sice asi přijdete o práci, ale nikdo vás nebude okrádat.
Hlavně je taky nesmysl, že pokud si letos nevyberete dovolenou, že Vám propadne. Dovolenou určuje zam-tel a pokud letos už žádnou nevyčerpáte (zam-tel si toto také musí obhájit při případné kontrole), tak se nevyčerpaná dovolená přesouvá do následujícího roku. Pokud Vám letošní dovolenou neurčí zam-tel k čerpání do 30.6.2015, pak si po tomto datu (tj. od 1.7.2015) určujete její čerpání Vy - pouze 14 dní předem nahlásíte, že si čerpáte dovolenou a už je jedno, že s tím zam-tel nesouhlasí...(pozor - stále píši o nevyčerpané dovolené roku 2014 v roce 2015)
jde o to , že já tam pracuji teprve 3měs. ale na pracovní smlouvu 2.měsíce(než se vyběhali dotace, tak měsíc jsem byl na DPP)
a řekli mi, že mám 9 dní dovolené, a že si to mám vybrat, ale zaměstnavatel tam za nás nebude , a spolupracovnice tam svoje šichty + 9 mojich nebude, (je tam strašná zima).
a prý na vánoce nemáme počítat stím, že si to vyberem a ať si dohodnem kdo tam bude na vánoce a kdo na silvestra.
no zaplatila nám 160h a když jsme se ptali na zbytek , tak nám řekli, že už tak nám platí dost peněz(peníze z dotací), za to , že do prodejny příjde jen cca 20lidí -30lidí za den.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
11. 10. 2014 12:09
Dobrý den,
prosím o radu.
Pracuji u podnikatele, který vlastní obchod, střídáme se 2 po 12h směnách. Krátký dlouhý týden.
Jde o to, mám nárok na dovolenou 9dní. Jenže zaměstnavatel mi řekl, že na dovolenou nemohu jít protože by tu nikdo nebyl. Takže prej si jí mám vybrat do konce roku a jak né, tak mi propadne. Jenže není jak si jí vybrat, když mu o ní řeknu tak to odkládá o měsíc , furt říká příští měsíc ..... a prý nemám počítat s tím, že mi jí proplatí a převádět na příští rok jí taky nehodlá.
Ps: jsem tam přes dotace z pracáku na 1.rok
další věc, dělám kolem 194h za měsíc a na pásce mám napsáno jen 160h , kvůli těm dotacím, ale ty hodiny na víc nám neplatí.