Re: exekuce - rada asi od právníka
ID spadá mezi příjmy postižitelné exekucí srážkou ze mzdy a jiných příjmů. Z 5400 Kč, pokud jde o váš jediný příjem, srážku provést nelze. Jinak se srážka počítá ze souhrnu vašich příjmů. A připravte se na exekuci vašeho bankovního účtu a prodej movitých a nemovitých věcí, které úpravou SJM připadly vám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2014 9:32
Dobrý den,
obdržela jsem dopis od exekutora a požaduje ode mne, abych zaplatila dluh za manžela. Byl to dluh za telefon - faktury vystavené v r. 2009 a v r.2010 jsme s manželem rozdělovali jmění. Má exekutor právo požadovat zaplacení dluhu po mě? v dopise není vůbec Usnesení od soudu, které jsme od soudu také neobdrželi, není tam ani Výzva k úhradě, navíc požaduje strhávání ze mzdy od zaměstnavatele, kde již 6 let nepracuji - jsem OSVč, kde mám malé příjmy a beru inv. důchod 5400.- Z ID se mohou také srážet exekuce? děkuji za názory