Re: Dohoda o rozvázání PP a dovolená
Nic nedělejte zpětně. Ono by se vám to nemuselo vyplatit. Nejdřív musíte vědět ke kterému datu dojde k ukončení a teprve pak jste schopna spočítat přesný nárok dovolené. Pokud se na ÚP nahlásí do 3 dnů, bude nárok na podporu (pokud má nárok) již od následujícího dne od ukončení.
Teda mně to asi dneska nemyslí, ale vůbec nechápu proč by měl být rozdíl v nároku na dovolenou, když by končil 6.10. nebo 13.10 ? Nárok podle mne má na 9/12 pokud nezameškal víc jak 100 dní a vůbec nezáleží na tom, jestli skončí 6. nebo třeba 25. Pokud teda pracovní poměr trvá od 1.1.
Jenom aby to nebyl listopad, prosinec.......když pořád neví, kdy dojde k dohodě.
Tak to se na mě nezlobte ale "myslet" si, že se nárok rozpočítává na dny, tak to je jasně vidět, že o tom nemáte ani páru. Tak proč to děláte ? Nejprve si pročtěte zákoník práce § 211 až 223 a teprve potom se snažte něco řešit. Jinak pokud děláte něco v této oblasti tak ten zákoník práce vezměte večer celý , místo detektivky.
Dnes máme 13.10., tak snad už víte, jestli chodí do práce nebo čerpá dovolenou. Už je podepsaná dohoda o ukončení PP? Který den má být poslední den PP?
Obecně: Dovolená, kterou zaměstnanec nevyčerpá, mu v poslední výplatě zaplatíte.
Na ÚP se nemusí hlásit vůbec, ale pokud se přihlásí do 3 pracovních dnů po skončení PP, vezmou ho do evidence ode dne následujícího po skončení PP.
Do práce nechodí s tím,že čerpá dovolenou a dohoda bude podepsaná až po vyčerpání dovolené.Dohoda by měla být podepsáná k 14.10.Jenže v době mezi začátkem čerpání dov.a posledním dnem mu asi vznikne nárok na další půl den. Nemůžu se dopočítat toho nároku na dov.Pracujem od 1.1. tedy nárok 20 dnů.Pokud ukončí k 14.10 měl by mít nárok na kolik dní?
Předem moc děkuji!
Pokud končí 14/10 a pracovní poměr je od 1/1 2014, a pracovník neměl nemocenskou delší jak 100 pracovních dní, má nárok na 9/12 dovolené - což děla 15 dní. Je jedno, jestli skončí 6/10 nebo 13/10 a nebo 28/10. Podíl dovolené se počítá v měsících, dny se nezohledňují - jak už Vám tu řekl někdo předtím.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2014 9:50
Dobrý den,
se zaměstnancem chceme rozvázat PP dohodou k určitému datu.Jak je to s čerpáním dovolené a nárokem na dovolenou ?Chtěl by si ještě před dohodou vyčerpat dovolenou ale jak mám spočítat nárok ?Nárok za 2014 je 20 dní. Pokud ukončí k 13.10. měl by mít nárok 16 dní.Původně ji chtěl ukončit k 6.10.,to by měl nárok 15,5 dne.Tím,ale že ukončí až po vyčerpání,tak mu zase naběhne nárok na dalšího půl dne.Ten mu máme proplatit ?Omlouvám se,ale úplně jsem se do toho zamotala.A mohl by ukončit PP 6.10. a vyčerpat zůstatkovou dovolenou až pak, nebo to už by se musela proplatit? A do kdy se musí nahlásit na PÚ? Řeším,jestli by vůbec ještě šlo zpětně podepsat tu dohodu k 6.10.
Prosím o radu.Děkuji předem.