Re: Znalecké posudky a DPH
to je zvláštní, když paní neví, podle kterého ustanovení ZDPH je osvobozeno
pokud by ale bylo osvobozeno od DPH bez nároku na odpočet DPH, pak stejně vstupuje do obratu, protože u vás určitě nejde o doplňkovou činnost uskutečňovanou příležitostně dle §54 až 56 - viz §4a odst. 1 písm. c) ZDPH
do §52,53.56a, 57-62 vaše plnění nepatří
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2014 11:04
Dobrý den, prosím o pomoc. V ŽL mám uvedený obor činnosti : realitní činnost a podle klasifikace ekonom.činností mám uvedeno : ostatní profesní, vědecké a technické činnosti j. n., zprostředkovatelské činnosti realitních agentur a ostatní profesní, vědecké a technické činnosti. Nevím, co všechno toto znamená, ale vypracovávám odhady nemovitostí např. pro realitní kanceláře nebo pro exekutory nebo pro soudy a nebo pro hypotéční úvěry. Nyní jsem překročila limit pro DPH, ale na FÚ mi jedna paní tvrdí, že tato činnost nepodléhá DPH resp. je toto osvobozeno a jedna tvrdí pravý opak. Nevíte prosím Vás někdo, jak to vlastně je? Podle jakého paragrafu se toto týká?
Předem Vám vše velice děkuji