Re: důchodci 2013
nesmíte si plést roční zúčtování s opravou daně v měsících 10-12/2014
Re: důchodci 2013
Ze stránek finanční správy:
Zaměstnavatel
1) Jak bude postupovat zaměstnavatel v případech, kdy byla předmětná sleva na poplatníka za zdaňovací období 2013 v prohlášení uplatněna, ale nebyla přiznána?
Odpověď: Pokud zaměstnanec (pracující starobní důchodce) v roce 2013 podepsal u zaměstnavatele Prohlášení poplatníka daně z příjmů ze závislé činnosti, uplatnil slevu na dani na poplatníka a bylo mu provedeno roční zúčtování záloh, ale tato sleva nebyla zaměstnavatelem přiznána, pak zaměstnavatel může provést opravu na dani podle § 38i odst. 2 zákona o daních z příjmů a předmětnou slevu dodatečně přiznat, jestliže neuplynuly 3 roky od konce lhůty pro podání vyúčtování daně z příjmů ze závislé činnosti za zdaňovací období roku 2013.
Zaměstnavatel v souladu s tímto ustanovením o rozdíl na dani (vzniklý z titulu přiznání nároku na slevu) sníží nejbližší odvod záloh správci daně.
Chcete tvrdit, že na FŘ říkají něco jiného než na stránkách FS ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
13. 10. 2014 13:17
Zdravím, volala jsem na FŘ ohledně dotazu jak řešit situaci, kdy důchodce podepsal a zaškrtl, že chce RZ. Všude píšou, že se má udělat oprava RZ, ale tam mi řekli, že v žádném případě. Musí se udělat pro každého zaměstnance přiznání a nebo slevu z roku 2013 zohledňovat ve mzdách v měsících 10-12/2014.
Jsem z toho jelen. Všude se píše něco jiného.