Re: aukro prijmy + DPFO daneni
a ještě jeden dotaz ... platby za zboží mi chodí i na slovensky ucet (mam prepocitat kurzem k 31.12.2014 - nebo muzu denní cnb pouzit? ) a danit tyto prijmy v ČR samozrejme ... nevadi ze na jaky ucet zda cesky ci slovensky chodi prijmy... je to tak?
Poplatník, který uplatňuje výdaje procentem z příjmů, je povinen vždy vést záznamy o příjmech a evidenci pohledávek vzniklých v souvislosti s činností, ze které plyne příjem ze samostatné činnosti.
Z tohoto mi vychází, že musíte vést i evidenci pohledávek.
Cizí měny - ZDP § 38
chápu všechny příjmy týkající se za zboží či už z aukra nebo na jakemkoliv jinem portálu...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 10. 2014 9:10
Dobrý den,
prodávala jsem oblečení a boty - použité přes aukro jako soukromá osoba. Zároveň jsem přes aukro i prodávala oblečení a boty jako nové věci - nakoupila jsem je jinde a prodávala na aukru...
jsem zaměstnaná a také mam i žl na prodej a nakup...
Můj dotaz:
všechny příjmy mám zdanit v roce 2014 co mi vznikly i když to bylo na jakem koliv portalu prodávano ?
všechny příjmy jsou v bance - stačí popsat a sečíst z banky příjmy?
muzu tyto prijmy pak danit v DPFO 60% - paušálem ? paušálem mohu do 2 mil je to tak?
Moc děkuji za jakoukoliv odpověď