Re: dodatek za jménem u FO
Dobrý den, řeším teď podobný problém a našla jsem oporu v novém občanském zákoníku (89/2012 Sb.) a to v § 422. Podle mě lze používat dodatek ke jménu, pokud není klamavý.
Viz http://business.center.cz/business/pravo/zakony/obcansky-zakonik/cast1h2d5.aspx
Jak jste s tou smlouvou nakonec dopadli?
Hezký den.
Re: dodatek za jménem u FO
Dobře :-) vypsala jsem paní chytré JUDr. paragrafy jak z nového zákoníku, tak ze starého....(i ve starém byla opora - myslím, že to byl nějaký paragraf 8 nebo 13 - tak nějak, prostě hned ze začátku zákona), s větou, že na použití dodatku ve smlouvě prostě trvám. Na e-mail nebylo reagováno, smlouva byla podepsána s dodatkem, faktura též vystavená s dodatkem. Děkuji za Vaší reakci. Hezký den
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
14. 10. 2014 13:23
Dobrý den, chtěla bych poprosit o radu: manžel je FO a používá dodatek za jménem. Dnes nám přišla zrevidovaná smlouva na dílo od právničky firmy, pro kterou bychom měli dělat zakázku. Nelíbí se jí, že jako Zhotovitel uvádíme jméno i s dodatkem. Našla si, že na aresu není uvedeno. Já jsem ale ještě vloni zjišťovala, že FO může používat dodatek, pokud není klamavý nebo nějak nevhodný (dobré mravy). Do ŽL se dodatek nezapisuje. Trošku mě to teď zarazilo....je nějaká změna? Zde na fóru jsem nenašla žádný příspěvek, který by byl z letošního roku. Starší příspěvky mi dávaly za pravdu. Dodatek za jménem uvádíme na smlouvách a i na vydaných fakturách. Můžete mi prosím poradit, zda je náš posup správný. Moc děkuji