Sleva na dítě - potvrzení příjmu soud

• (neregistrovaný)

15. 10. 2014 9:27

Dobrý den, prosím Vás, zaměstnanec si uplatňuje slevu na dítě. Před nějakou dobou přišel od soudu doklad na potvrzení jeho příjmu, klasicky za 6 měsíců zpětně, kvůli výživnému. Není ženatý. Prý spolu s partnerkou nežijí, ale od něho to nevím, ten se ani nezmínil, že k nějakému soudu jde. Jak mám postupovat, když zaměstnanec slevu na dítě uplatňuje, ale nenahlásí, že by uplatňovat neměl? Paní je ještě na rodičovské. Přece nemůžu zkoumat do domech, kdo jak a s kým žije. Je to povinnost zaměstnance změnu hlásit. Nemůžu vědět, jak soud dopadl atd. Jak to děláte v takovém případě? Na příští rok už by neměl dítě vyplnit do prohlášení, pokud s ním nežije. Ale co teď, když nic nevyplňuje, nemám se to jak dozvědět. A zaměstnanec to nenahlásí, protože má peníze navíc.
    Děkuji Hanka

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2014 9:31

jajak (neregistrovaný)

Re: sleva na dítě - potvrzení příjmu sou
      A máte potvrzení matky dítětě, že ona neuplatňuje teda jejího zaměstnavatele?

• 15. 10. 2014 9:33

Hanka.... (neregistrovaný)

Nikde nepracovala, byla po škole. Od ní prohlášení mám. Ale je hned po narození dcery, tj. 5/2013. Nevyžaduji potvrzení na každý rok zvlášť. Až když je změna, kterou zaměstnanci nahlásí.......většinou nenahlásí.

• 15. 10. 2014 9:39

Ještě mám jednoho takového zaměstnance, ten je ženatý (nebo už rozvedený, to nevím). Také jsem vyplňovala pro soud, už je to nějaký čas a nepřišel se změnou. Ani že je rozvedený. Ale to nevím, samozřejmě když se nestaví nahlásit. Oni to neřeší. Když se pak přijde na to, že už rozvedený je a děti si uplatňoval neprávem, co s tím pak dělat zpětně?
      Děkuji H.

• 15. 10. 2014 9:44

ij (neregistrovaný)

Já to řeším tak, že když vyplňuji potvrzení pro soud, tak chci aktuální potvrzení od manželky. Od doby kdy nemají společnou domácnost pak opravím v nejbližší výplatě neoprávněně poskytnuté zvýhodnění popř.bonus.

• 15. 10. 2014 9:48

To je dobrý nápad, díky. Mám ale i případ, že se sice ví, že rodiče spolu nežijí, ale otec si uplatňuje dítě, protože partnerka podniká a nemůže si dítě uplatnit. Společnou domácnost nemají, ale od paní mám potvrzení, že ona si dítě neuplatňuje. To by musel být člověk ještě k tomu i detektiv, aby se všechno dalo uhlídat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).