Re: Vyúčt.daně ze závislé činn.-důchodce
Musí být splněné 3 věci: měl podepsané v roce 2013 prohlášení, zaškrtnuto, že uplatňuje slevu a do poloviny únory 2014 požádal o RZD, které mu bylo uděláno (ovšem bez slevy, protože tu dostat nemohl). V takovém případě teď opravíte jeho RZD tak, že mu přiznáte slevu a vyplatíte mu vratku daně ve výši rozdílu tehdejší vratky a nově vypočítané vratky. Celá vratka daně se pak promítne do vyúčtování za rok 2014, které budete posílat na FÚ v roce 2015. (Ve vyúčtování za rok 2013, které jste počátkem roku 2014 posílala na FÚ, se přece promítly vratky daně z RZD za rok 2012.)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
15. 10. 2014 15:10
Dobrý den, mám jednoho důchodce, kerý si nemohl uplatnit slevu na dani za rok 2013, mám podepsané prohlášení k dani a dělala jsem mu RZD za rok 2013, pokud mu budu dělat opravu RZD za rok 2013, jak se to promítne do vyúčtování daně ze závislé činnosti ? Budu dělat dodatečné za rok 2013 nebo se to promítne až do vyúčtování letošního roku, přiznám se, že mám v tomhle trochu zmatek. Děkuji.