Profesní odpovědnost účetní

• (neregistrovaný)

15. 10. 2014 18:41

dobrý den, prosím o vaše zkušenosti z praxe s pojistným plněním u této profese, daňové pokuty a penále pojišťovna vyloučí, tak má toto pojištění smysl ? děkuji moc za názory

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 15. 10. 2014 19:14

mirka..p (neregistrovaný)

Re: profesní odpovědnost účetní
      Tak bych řekla že už kvůli § 5 a §2950 NOZ to má smysl.

• 15. 10. 2014 21:59

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Uděláte chybně přiznání k DPH. Bude z toho pokuta. Klient ji bude chtít na účetní. A účetní ji zaplatí. Ale dostane něco od pojišťovny? Je vysoká pravděpodobnost, že pojišťovna řekne že ne z důvodu, že účetní má živnost na účtování, ne na zpracování daní. Nebo firma dostane pokutu za chybně vedené účetnictví, protože neměla účetní směrnice. Myslíte, že tuto pokutu zaplatí za účetní pojišťovna? Nebo pojišťovna řekne, že smlouva mezi účetní a klientem byla uzavřena na účtování a ne na zpracování směrnic?

Jinak - obdržel zde někdo z účetních plnění od pojišťovny?

Letos jsem chtěla jednu informaci od pojišťovny, kde jsem jako účetní pojištěná. Ani mi na moji žádost neodpověděli.

• 15. 10. 2014 22:07

mirka..p (neregistrovaný)

Já nevím, ještě jsem žádnou pojistnou událost neměla. Tedy nikdy jsem nic neuplatňovala, pokud jsem byla pojištěná, pak jsem pojištění zrušila a teď o něm zase uvažuji.

• 15. 10. 2014 22:14

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Dostali jste něco od pojišťovny ?
      Snad se ještě někdo ozve.
      Také by mě zajímaly zkušenosti ostatních účetních s "pojistkou na blbost" . A jak se k nim v případě problému chovají pojišťovny.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).