Re: dovolená mezi MD a RD
Já bych ty dva dny vynechala a o ty dva dny svátku se vlastně prodlouží dovolená v listopadu ne do 25.11. ale do 27.11.
Tak za to, že to nechápete já fakt nemůžu, ale je to tak. Projděte si zde historii, bylo to tu několikrát probíráno.
Vy když si v tom týdnu vezmete dovolenou, odčerpají se vám dva dny a svátek dostanete taky zaplacený průměrem. Ona chtěla čerpat 25 dní, že je tam svátek je náhoda, placeno bude stejně jako u vás.
Vezměte si to tak, že když čerpá po MD řádnou dovolenou, tak se vlastně vrací do práce, akorát že vybírá dovolenou, takže je jako každý jiný zaměstnanec, který zrovna v tu dobu čerpá dovolenou. Pokud je její rozvržení směn od pondělí do pátku, tak 28.10 a 17.11. jsou jejími pracovními dny. Ale protože jsou to svátky, tak v nich nebude čerpat dovolenou, ale dostane je zaplacené jako svátky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
16. 10. 2014 10:20
Dobrý den, jen si chci ověřit zda mám správný postup u zaměstnankyně které končí mateřská dovolená k 17.10.2014. A jelikož se mateřská bere jako odpracované dny tak má nárok na dovolenou za kalendářní rok u nás tedy 25 dnů dovolené. Ona tedy od 18.10. nastupuje rodičovskou kterou jí proplací sociálka a jako na přilepšenou jí proplatíme dovolenou (když má podepsané prohlášení na 2014 tak jí můžu uplatnit slevu na poplatníka). A teď otázka když v těch 25 dnech dovolené vychází dva svátky, tak podle mě je vynechám bude to tedy: 20.10-27.10. pak 29.10.-16.11. a 18.11.-25.11. a ty dva dny svátků bude jako neplacené volno? Svátek se proplácí jen pokud nepracuji z důvodu svátku a ušlá mzda se kompenzuje náhradou mzda, ale tady by paní nepracovala ani kdyby nebyl svátek, protože je na rodičovské. Jak tedy tyto dva dny řešit? Díky