Re: Pracujici duchodce - dotaz
>Dobry den, mame na firme 3 duchodce, ani jeden nemel
>podepsano prohlaseni poplatnika za rok 2013 a 2014.
1
>duchodce mel a ma smlouvu a take dohodu o provedeni
>prace, bylo provedeno rocni zuctovani.
Uvádíte, že žádný neměl podepsané prohlášení. Jak je to?
Měl v prohlášení zatrženo, že uplatňuje slevu na poplatníka?
>Zbyvajici 2 maji jen dohodu o provedeni prace, z toho
>jednomu bylo provedeno rocni zuctovani.
Uvádíte, že žádný neměl podepsané prohlášení. Jak je to?
Měli srážkovou nebo zálohovou daň?
>Co to pro duchodce, jako zamestnance a co pro nas jako
>zamestnavatele znamena, jak postupovat?
>Dekuji.
Nechápu. Když neměli podepsané prohlášení, tak jste jim nesměla provést roční zúčtování daní, měli povinnost podat daňové přiznání. A předpokládám, že měli zálohovou daň.
OMLOUVAM se opravdu jsem se upsala, meli podepsano, tedy maji a le nemeli ve vypoctu rocnim zuctovani vyplnen radek 13a=sleva na poplatnika a radek 19 tedy slevy na dani......
meli zalohovou dan jen u jednoho, ktery mel v roce 2013 DPP, mi to ve dvou mesicich vyhodio srazkovou.....
Asi budu muset....tohle jsem prehlidla.....nechat tak to nemuzu, jedna se o duchodce, ktery ma u nas jen dohodu, ne smlouvu.
ALE ted se vratme k duchodci, co ma u nas smouvu i DPP..... podepsane prohlaseni ma, rocni zuctovani dani take.... jak u nej postupovat......dekuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
17. 10. 2014 9:02
Dobry den, mame na firme 3 duchodce, ani jeden nemel podepsano prohlaseni poplatnika za rok 2013 a 2014. 1 duchodce mel a ma smlouvu a take dohodu o provedeni prace, bylo provedeno rocni zuctovani.
Zbyvajici 2 maji jen dohodu o provedeni prace, z toho jednomu bylo provedeno rocni zuctovani.
Co to pro duchodce, jako zamestnance a co pro nas jako zamestnavatele znamena, jak postupovat?
Dekuji.