Prosím o názor zkušených účetních,děkuji

• (neregistrovaný)

20. 10. 2014 13:26

Dobrý den, mohu se zeptat na názor.....mám firmu,kde pan jednatel chce abych kvůli kontrolingu dávala všechny faktury do daného měsíce dle DUZP. Ale přeci došlou fakturu mám fakturovat až v momentě doručení,nebo-li pokud je vystavena 9.10. a má DUZP 30.9.,tak ji přeci správně mohu zafakturovat až v řijnu. Máte někdo s tímto zkušenosti? Mám mu vyhovět, i když vím,že to není vůbec správně?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2014 13:32

alli (neregistrovaný)

Re: Prosím o názor zkušených účetních,dě
      můžete zaúčtovat dle DUZP např. do září a nárok na odpočet DPH uplatnit až v říjnovém přiznání, máme to taky tak kvůli sledování nákladů ve správném měsíci
      záleží, zda vám časový posun umožňuje software, abyste nemusela opravovat evidenci ručně

• 20. 10. 2014 13:36

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Je to účetně správně
      Společnost si může sama rozhodnout, zda datum zaúčtování přijaté faktury / závazku bude dle DUZP, nebo dle data schválení závazku-faktury odpovědnou osobu, nebo dle data předání závazku-faktury účetní, nebo dle data přijetí závazku-faktury v podatelně firmy, či zvojí jiné kriterium.
      Něco jiného je, v kterém okamžiku lze uplatnit odpočet DPH dle zákona o dani z přidané hodnoty. Ale mezi zaúčtováním dle ZÚ není rovnítko s ZDPH.

• 20. 10. 2014 14:14

monskas (neregistrovaný)

Je to správně...když je DUZP září, máte v nákladech za září, ale DPH nárokujete v říjnu. Určitě mu vyhovte :)

• 20. 10. 2014 15:07

lucinda (neregistrovaný)

Ale jak to udělat v programu? Když tam zadám jiný datum přijetí a zdanitelného plnění,tak mi to nefunguje:( A bud mi to hodí tedy do měsíce,kdy zadám přijetí nebo mi to pak dá dvakrát řádek DPH:( Achjo,asi musím zavolat na nějakou tu hotline.Děkuji za odpovědi

• 20. 10. 2014 15:31

monskas (neregistrovaný)

Já účtuji v Pohodě, a jsou kolonky : datum přijetí, pak DUZP ( =datum přijetí,) , a pak mám datum účetního případu a to je to DUZP na přijaté fa

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).