Re: Prosím o názor zkušených účetních,dě
můžete zaúčtovat dle DUZP např. do září a nárok na odpočet DPH uplatnit až v říjnovém přiznání, máme to taky tak kvůli sledování nákladů ve správném měsíci
záleží, zda vám časový posun umožňuje software, abyste nemusela opravovat evidenci ručně
Je to účetně správně
Společnost si může sama rozhodnout, zda datum zaúčtování přijaté faktury / závazku bude dle DUZP, nebo dle data schválení závazku-faktury odpovědnou osobu, nebo dle data předání závazku-faktury účetní, nebo dle data přijetí závazku-faktury v podatelně firmy, či zvojí jiné kriterium.
Něco jiného je, v kterém okamžiku lze uplatnit odpočet DPH dle zákona o dani z přidané hodnoty. Ale mezi zaúčtováním dle ZÚ není rovnítko s ZDPH.
Je to správně...když je DUZP září, máte v nákladech za září, ale DPH nárokujete v říjnu. Určitě mu vyhovte :)
Ale jak to udělat v programu? Když tam zadám jiný datum přijetí a zdanitelného plnění,tak mi to nefunguje:( A bud mi to hodí tedy do měsíce,kdy zadám přijetí nebo mi to pak dá dvakrát řádek DPH:( Achjo,asi musím zavolat na nějakou tu hotline.Děkuji za odpovědi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
20. 10. 2014 13:26
Dobrý den, mohu se zeptat na názor.....mám firmu,kde pan jednatel chce abych kvůli kontrolingu dávala všechny faktury do daného měsíce dle DUZP. Ale přeci došlou fakturu mám fakturovat až v momentě doručení,nebo-li pokud je vystavena 9.10. a má DUZP 30.9.,tak ji přeci správně mohu zafakturovat až v řijnu. Máte někdo s tímto zkušenosti? Mám mu vyhovět, i když vím,že to není vůbec správně?