Finanční bonus akce SAMSUNG máte někdo?

• (neregistrovaný)

20. 10. 2014 15:18

Dobrý den, prosím o radu v souvislosti s akcí Samsung, která proběhla v září. Za nákup mobilního telefonu Samsung, po registraci přístroje a doložení účtenky nám v rámci této kampaně byl přiznán finanční bonus 2500 Kč. Mám na to jen e-mailové potvrzení o přiznání bonusu. Chtěla bych to zaúčtovat interním dokladem jako pohledávku 315/668. Je to prosím takto správně. DPH podle mého z částky 2500 odvádět nemusím, jedná se o finanční odměnu...ale přece jen jsem začala váhat. Zde v diskuzi jsem našla, že finanční bonusy jsou bez DPH, ale i příspěvky o tom, že některé firmy odběratelům fakturují bonusy a vyčíslují DPH. Prosím moc o názory, děkuji.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 10. 2014 16:15

vladík (neregistrovaný)

Re: finanční bonus akce SAMSUNG máte něk
      A není to spíše sleva z ceny toho telefonu ?

• 20. 10. 2014 17:23

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

vrky, a přečetla jste si "Podrobná pravidla kampaně Samsung" ?

Sice zkušenosti s akcí Samsung nemám, ale na stránkách www.samsung-bonus.eu jsem si přečetla toto:

14) Plátce DPH, který zakoupil přístroj v rámci své podnikatelské činnosti a uplatnil nárok na odpočet DPH, je při uplatnění bonusu v souladu s § 74 odst. 1 zákona č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty, ve znění pozdějších předpisů, povinen v příslušné výši opravit odpočet daně (vrátit část nárokované DPH).

https://www.samsung-bonus.eu/cz/podrobna-pravidla-kampane-samsung-kup-si-skvely-samsung-galaxy-s5-a-ziskej-2-500-kc-zpet.html

• 20. 10. 2014 18:38

vrky (neregistrovaný)

moc děkuji, pravidla kampaně jsem hledala, ale při kliknutí na adresu mi PC hlásil, že adresa není důvěryhodná a je nebezpečná a že pokud tuto adresu běžně používám, že je pravděpodobné, že se někdo za tuto adresu vydává. Jsem hrozný "posera", tak jsem mazala pryč. Ale, co píšete, tak je to jasné. Moc a moc děkuju....jdu si to zaúčtovat s odvodem DPH. Zachránil/a jste mě :-) fajn den.

• 20. 10. 2014 18:43

vrky (neregistrovaný)

tečko...tak to je prohlížečem, Mozilla mě nepustila, přes Google chrome jsem tam, vůbec mě nenapadlo chrome zkusit, běžně ho nepoužívám. FAkt moc dík....

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).