OSVČ a cestovné u firmy

• (neregistrovaný)

21. 10. 2014 9:26

Ahoj všem, mám dotaz ohledně cestovného. Jsem OSVČ jako řemeslník a budu pro firmu, pro kterou pracuji, dojíždět osobním autem každý den na montáž. Nevím kolik mohu požadovat po firmě za kilometrovné, popřípadě za pohonné hmoty. A když tam budu dojíždět, tak budu muset na tu dobu zaplatit silniční daň na FÚ je to tak? Předem děkuji za info Milan

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 21. 10. 2014 11:45

P.C. (neregistrovaný)

Re: OSVČ a cestovné u firmy
      Zákonné cestovné na normální osobní auto vyjde na cca 6,- za kilometr (to si budete vyplácet sám sobě), ale s odběratelem si můžete dojednat prakticky libovolnou cenu.

A ano, Je též třeba platit měsíční sazbu silniční daně. Ta se platí zálohově za minulé čtvrtletí (duben, červenec, říjen a v prosinci) a v lednu se podává daňové přiznání a doplatí se případný zbytek.

• 21. 10. 2014 12:14

Milan1 (neregistrovaný)

Mě firma pro kterou pracuji sdělila, že mi bude vyplácet 5,- za km, což se mi zdá málo, za dodávkové auto o obsahu 1.9.

• 21. 10. 2014 12:31

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Jste OSVČ, co si vyjednáte, to máte. Odběrateli může být zcela jedno, jak se na místo, kde mu budete poskytovat službu, dostanete. V tomto vztahu žádné "zákonné cestovné" nefunguje.
      Když si ráno půjdete do pekárny koupit rohlík, tak Vám jeho cenu také nerozpočítají podle toho, kolik stála mouka nebo kolik stála doprava mouky do pekárny.

• 21. 10. 2014 14:58

anonymm (neregistrovaný)

Spočítejte si průměrnou spotřebu dle velkého TP a tím můžete argumentovat. Pokud nejsou ochotni dát víc a vy o tu práci stojíte, tak je můžete "osolit" na jiných položkách. Poradit si musíte ale sám, to za vás nikdo neudělá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).