Re: DPFO 2013 - důchodce
K přiznání dávám originál Potvrzení o zdanitelných příjmech, kde je uvedeno, že RZ bylo provedeno a částka xxx byla vrácena dne..
Všechny doklady, které byly použity pro RZ + smlouvy ofotím a dám jako přílohu. Mám vyzkoušené, že toto FÚ uznává. Stejně to dělám, když si zam. požádá o RZ, a pak si vzpomene, že měl třeba ještě jiný příjem, který musí dodanit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
21. 10. 2014 13:42
Dobrý den,
mám zaměstnance (k 1.1.2013 pobíral SD), kterému jsem provedla roční zúčování za rok 2013, kde uplatňoval pouze nezdanitelnou částku na penzijní a životní pojištění.
Nyní mu zpracovávám daňové přiznání kvůli zpětně přiznané slevě na dani. Moje otázka zní, zda musím FÚ dokládat smlouvy a potvrzení o PP a ŽP. Originály potvrzení mám u zúčtování. Pokud bych je dala k přiznání a nechala si pouze kopie, nebudu mít případně problém při kontrole z FÚ?
Předem děkuji za vaše názory.