SÚPM dotace z Úřadu práce - podpis

• (neregistrovaný)

22. 10. 2014 11:40

Máme měsíčně zasílat Vyúčtování mzdových nákladů SÚPM. Pod odeslání datovou schránkou jsme byli vyzváni aby tento tiskopis fyzicky podepsal jednatel společnosti , naskenovali jsme jej a znovu poslali datovou schránkou. Tento postup se mi jeví jako dost nestandartní, datová schránka má přece nahrazovat tento podpis. Navíc na jiném Úřadu práce postačovalo pouze zaslání před DS. Nemáte někdo zkušenosti jak postupovat v takovém případě rozdílných postupů úředníků ÚP ? Je opravdu nutné formulář fyzicky podepisovat , skenovat atd. ? Nebo zatnout zuby sklopit hlavu a udělat to co po nás úřadnice chce?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2014 12:08

ginger3 (neregistrovaný)

Re: SÚPM dotace z Úřadu práce - podpis
      DOBRÝ DEN!

Také odesílám tento tikopis a podepisuje ho jednatel společnosti

• 22. 10. 2014 12:34

Delai (neregistrovaný)

taky odesílám tento tiskopis přes DS, do dokumentu napíšu jen jméno a příjmení zástupce s doplněním v.r. a nic víc. Pravda při prvním odeslání jsem se s paní na úřadě dohadovala - ona, že to musejí mít podepsané a já, že je to podepsané tím, že to odešlo DS, že DS nahrazuje podpis, jinak by to postrádalo logiku. Paní si nechala říct.. za měsíc totéž, kdy nastoupila jiná paní a řešily jsme stejnou věc. Asi mají někde velkými písmeny napsáno, že papír musí být podepsán a šmytec. I této nové paní jsem vysvětlila, že pokud to pošlu přes DS, musí jim to stačit. Nadále tedy posílám bez podpisu, penízky chodí a problém není :-) Tak třeba to chce jen pevné nervy a dobrou přesvědčovací techniku :-)

• 22. 10. 2014 12:49

iva. (neregistrovaný)

Mám 4 dotace na dvou různých ÚP v jednom (!!!) kraji.
      První ÚP - dvě úřednice. Jedna vezme doklad bez podpisu přes DS, druhá požaduje papírový originál s razítkem a podpisem.
      Druhý ÚP - dvě úřednice. Jedna vezme bez problémů doklad poslaný na elektronickou podatelnu e-mailem s elektronickým podpisem, druhá chce papír s razítkem a podpisem, protože mají nařízeno, že elektronická podatelna není "řádné podání" - berou jen datovku nebo papír. Prostě kocourkov.

• 24. 10. 2014 11:59

KR (neregistrovaný)

Všem děkuji za reakce, situaci jsem vyřešila dotazem na ředitele Úřadu práce v Ostravě. Přišla mi odpověď cituji:

k záležitosti doručování „Vyúčtování mzdových nákladů“ sděluji:

§ 18 odst. 2 zák. č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů uvádí, že úkon učiněný osobou uvedenou v § 8 odst. 1 až 4 nebo pověřenou osobou, pokud k tomu byla pověřena, prostřednictvím datové schránky má stejné účinky jako úkon učiněný písemně a podepsaný, ledaže jiný právní předpis nebo vnitřní předpis požaduje společný úkon více uvedených osob.
      --konec citace.

Odpověď jsem úřednici přeposlala , a co se nestalo , úřednice mi sama volala, že se tedy znovu sešli s panem ředitelem a celou situaci si vysvětlili a dospěli k názoru, že skutečně STAČÍ zaslat příslušný formulář datovou schránkou a další podpis již nutný není. Jen pro info , to vše úřednice s panem ředitelem stihla vyřídit během 10minut.
      Nicméně jsem velice ráda, že jsem v tomto případě alespoň uspěla.
      Jak říkáte Pevné nervy a trochu štěstí.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).