Odvod DPH při dodání zážitku

• (neregistrovaný)

22. 10. 2014 14:20

Dobrý den, moc Vás všechny prosím o radu. Zprostředkovávám "zážitky" a v ke dni 1.5.2014 jsem se stala plátcem DPH. Zákazník si u mě objedná zážitek a druhý den zaplatí na Bú. Odvedu z tohoto příjmu (zálohy) DPH? Za další např. 3 měsíce mi je od dodavatele fakturován zážitek, na který jsem zákazníka objednala. Kdy nastává DUZP? Myslím si, že v momentě kdy zákazník čerpá tento zážitek, takže si mohu proúčtovat do výnosů? A jak mám postupovat když od dodavatele dostanu vyfakturován zážitek, který jsem prodala 15.3.2014 kdy jsem nebyla plátcem DPH? Raději odvádím na výstupu vše, ale na vstupu si nic neuplatňuji. Děkuji za radu!!!!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 10. 2014 16:48

Daniela K. (neregistrovaný)

Re: odvod DPH při dodání zážitku
      Smluvní vztah máte se zákazníkem nebo jste zprostředkovatelem mezi ním a dodavatelem těchto zážitků a dostáváte za to provizi?
      Co máte dojednané ve smlouvách s dodavateli? Objednáváte u nich tuto službu a tu potom fakturujete zákazníkovi? Nebo je skutečný stav takový, že jednáte "jménem a na účet" těchto dodavatelů za jimi poskytnutou provizi? Ptám se proto, aby vám mohlo být ohledně DPH i účtování co nejlépe odpovězeno.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).