Re: opoždené tvrzení daně
Daňový řád nedává správci daně na výběr zda předepsat nebo nepředepsat pokutu, prostě tato sankce vyplývá ze zákona a je povinností daň. subjektu tuto pokutu uhradit. Stejně tak nedává daňový řád možnost prominout tuto pokutu ani na základě zmírnění tvrdosti zákona.
Re: opoždené tvrzení daně
Mě stálo pozdní podání vyúčtování srážkové daně se samýma nulama 500 Kč. Bohužel, tak to je.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
22. 10. 2014 14:50
Dobrý den. prosím o Váš názor či zkušenost. Stalo se mi že jsem v březnu zapomněla odeslat přiznání k DPH za 02/14. Byla daňová povinnost. Tu jsem zaplatili v termínu. Nikdy se mi toto nestalo :-D FU nám vyměřil pokutu dle par 250 DZ. Pořád si říká, že když jsem měli zaplaceno tak by snad nemuseli... taky neřešili skoro 4 měsíce to že mají na našem účtě 96 tis navíc..Nemáte nekdo zkušenost?? děkuji Iveta