Re: náležitosti daňového dokladu
Uplatnit si nárok na vrácení DPH je vaše právo, nikoliv povinnost. Píšete "paragon"... jak velká je ta částka DPH? Je to pro vás zásadní si zpětně podávat kvůli tomu dodatečné přiznání? Napsal na něj, že je neplátce, předpokládám, že jste si tedy žádný nárok na DPH neuplatnili.
A jak, že má uvedené jiné DIČ, když vám napsal že je neplátce?
To že je neplátce psal do 31.8.2014, teď mám doklad z září a doklad z října a tam je uvedeno DIČ, ale pokaždé jiné.
A ověřovala jste si DIČ třeba přes ARES? Možná má dvě firmy na stejné jméno, stává se. Každopádně bych po něm chtěla, aby mi ty doklady opravil. Takto to nemůžete snad ani dát do účetnictví, natož do DPH.
To je radost s takovým člověk spolupracovat :-(
Chápu, že někdo mívá problémy s psaním číslic, já mám také takového dodavatele služeb a pravidelně píše jiný měsíc. Třeba v srpnu mi napsal do data splatnosti místo 11.8. - 8.11. Ten by se asi divil, když bysme mu to zaplatili až v listopadu :-)
Poraďte pánovi, pokud má takovéto problémy, ať si nechá udělat razítko s nacionály a používá místo tužky razítko.
Ty doklady mu nechte opravit, snad vám vyhoví. Vždyť i on musí mít ve svém účetnictví kopie. A jak to asi pak prokáže při kontrolách?
Ať vám také doloží kopii živnosťáku nebo výpis z OR a evidenci DPH plátce, ať máte jeho údaje o podnikání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
23. 10. 2014 7:24
Dobrý den,
máme problém s člověkem, kterému jsem již bohužel proplatila daňový doklad, který neměl všechny náležitosti - tedy spíš vůbec žádné.
Je to paragon- nemá číslo, adresa je jiná než, registru plátců, jiné DIČ.
Když jsem ho na toto upozornila, byl hrubý, že každému může být jedno, kde bydlí, já se ale domnívám, že adresa musí být uvedena dle živnostenského rejsříku, Aresu, registru plátců, ať si bydlí kde chce.
je v § 29 odst.1a) označení osoby, která plnění uskutečnuje
myšlena i adresa???
A aby toho nebylo málo. Pán se stal plátcem DPH od 1.1.2014, do registru zapsáno až 26.6.2014. Mám od něj doklady za začátku roku, kde uvádí, že je neplátce a té době se to opravdu nedalo ověřit. Co s tím????? Adresa na každém dokladu jiná.
Donutit, ať vystaví řádné daňové doklady dle § 29 a podat dodatečná přiznání k DPH???? Neřešit???
nejradči bych s takovým to člověkem nespolupracovala, ale......
Děkuji všem