Re: Dotace na absloventa zaměstnance
Dobrý den,
koukněte na toto vysvětlení:
http://www.ucetnikavarna.cz/archiv/dokument/doc-d35014v44649-zdaneni-dotace/?search_query=$index=148
Re: Dotace na absloventa zaměstnance
v příspěvku je uvedeno, že dotace na zaměstnance je nedaňový příjem a do výše tohoto nedaňového příjmu bude i náklad za mzdy nedaňově ... tomu rozumím - když se vedou v DE skutečné náklady .... ale právě si nejsem jista, jak mám postupovat v případě když si ty náklady odpočtu procentem, zda-li i v tomto případě se myslí, že ty Dotace budou také nedaňovým příjmem? -
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
23. 10. 2014 11:14
Dobrý den, jsem OSVČ, údaje uplatňuji procentem, letos jsem obdržela dotaci na mzdu zaměstnance-absolventa, nejsem si jista, zda-li ten příjem - dotace je pro mne daňově uznatelným. (Pokud bych vedla skutečné náklady, tak by se zřejmě účtovalo - nedaňově příjem-dotace a nedaňově náklad mzda ve výši přijaté dotace. Ale jak je to v případě, že výdaje mám procentem? Pokud bych přijala dotaci a zaúčtovala nedaňově, tak ten náklad ve výši dotace by byl skryt v těch nákladech v rámci procenta??) ... má někdo zkušenost?Děkuji