Re: DE-odpis pohledávek
Je to drsné,ale je to tak. Vy jste práci odvedl a stát chce své daně i z toho, co Vy nikdy nedostanete zaplaceno. Takže pohledávku stále vést v účetnictví a vykazovat v tabulce D v daňovém přiznání a při ukončení či přerušení činnosti ji přiznat do příjmů a zdanit. V podvojném účetnictví totiž podnikatelé vykazují výnosy z vystavených faktur a bez ohledu na jejich zaplacení, takže daní v roce vystavení, pak mají nárok na nějaké odpisy pohledávek, Vy nemáte....hezký den
A co v případě, že by došlo k úpadku na základě výsledků insolvenčního řízení?
§ 23 odst. 8 ZDP v návaznosti na § 24 odst. 2 písm. y) ZDP
Děkuji všem za příspěvky,ale já jsem se ještě dopátral,že v případě,že budu chtít přejít na paušál,platí výše uvedené §,ale za určitých pravidel-konkurz,mrtvý nebo zaniklý dlužník atd....
Takže mám asi smůlu a na paušál nepřejdu, protože bych dodaňoval něco, co v životě nedostanu zaplaceno.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
24. 10. 2014 8:02
Dobrý den,mám dotaz.Já si vedu DE.Účtuji firmě,která mi dluží za moje služby od r.2012.Je to právnická osoba a pravděpodobně na sebe vyhlásí konkurz. Jak to budu řešit já ve svém účetnictví ? Můžu si tyto pohledávky odepsat ? Děkuji.