Re: Pomoc-Money-poč.stavy neuloženy
Účetní ukončila rok 2013 a údajně udělala nastavení programu Money. Já jen začala účtovat. Chtěla jsem tisknout pokladnu a tam není počáteční stav a ukazuje mi to, že jsme v mínusu. To stejné banka. Jde to nastavit zpětně? A jak? Děkuji.....
To stejné závazky a pohledávky, nic tam není..... Jsem z toho dost zoufalá....
Zřejmě jsou nastaveny počáteční stavy účtů t.j. otevření účtů r. 2014.
Pokud si vyjedete pohyby na účtu 211, měl by konečný stav odpovídat skutečnosti. Tedy poklaní hotovosti.
Počáteční stav pokladny nastavíte na:
záložka Money
Možnosti a nastavení
Správa seznamů
Bankovní účty a pokladny
Mrkněte se, co tam máte vyplněno.
Zkuste takto: na ploše vlevo nahoře rozkliknout "účetnictví" a pak opět na ploše vlevo "stav účtů a pokladen" po otevření zkontrolujte zde jednotlivé účty a pokladny - opravte dle skutečnosti. Pokud budete potřebovat podrobnější informace, zanechte mi váš Email
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
24. 10. 2014 10:43
Dobrý den. Nechala jsem se uvrtat do převzetí účetnictví pro známého, který se rozloučil s ext. účetní. Ta dělala účetnictví v programu který neznám, známý si koupil MoneyS3 a já to dělám v něm. Protože ho neovládám, bývalá účetní tam údajně nastavila počáteční stavy pro rok 2014. Jak jsem teď ale zjistila, ani banka, ani pokladna žádný nemají. Nevidím ani závazky a pohledávky. Než začnu plašit, můžete mi prosím napsat, jak se přesně podívám na stav banky, pokladny, závazků a pohledávek? Jestli nedělám něco špatně... Před chvílí jsem to zjistila, třepou se mi ruce a děsím se, co vše je ještě špatně nastaveno, nebo nenastaveno vůbec - a je moje chyba, že jsem si to nezkontrolovala. A dost se děsím toho, jak to budu dohledávat a opravovat, protože v Money nedělám...
Děkuji za každou radu a pomoc!!!