Re: Třístr. obchod - prodej/nákup jiný m
Nikde není uvedeno, že nákup i prodej musí být ve stejném měsíci. Musíte se řídit tím, kdy fakticky došlo k dodání. N příklad kdybyste zajišťovali přepravu coby prostřední osoba tak doba od nákupu zboží ve státě první osoby do dodání zboží do cílového státu příjemce, může být i několik dnů.
Často se s tím setkávám a pokud se jedná o větší částky,které se "přesouvají" do druhého měsíce, tak nám z FU volají a požadují krátké písemné vysvětlení. Spíše je to však tím, že vidí rozdíl v DP a ne v VIESu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
26. 10. 2014 1:58
Dobrý den,
prosím o váš názor ve věci uvedení třístranného obchodu v rámci dvou měsíců.
Nákup 8/14 - přijatá faktura 30.8.
Prodej 9/14 - vydaná faktura 1.9.
Kolegyně takto vystavila a já jsem to bohužel přehlédla.
Prosím můžeme to takto nechat nebo je potřeba podat dodatečné DPH za srpen a tím i souhrnné hlášení?
Evidence na straně dodavatel/prostřední osoba/odběratel se takto na úrovni VIES nesejde :-(
Ještě jsem se s tím nesetkala, vždy fakturujeme konečnému odběrateli dnem vystavení faktury dodavatelem.
Moc díky.
Vsal.