Re: jaká má být formulace v pracovní sml
Zam-tel má totiž v plánu v příštím roce velkou reorganizaci, takže to chce vyřešit nyní takto.. a já té nově příchozí přece nemužu dát smlouvu jako zástup za MD když ona ještě na MD ani není.... no jsem z toho právě nesvá, že sama nevím, jak to nastavit, aby to bylo v pořádku :-/
Proč byste té nové dávala smlouvu jako zástup? Prostě doba určitá do 3.0.6.
Jestli se takto nechce zaměstnavatel elegantně zbavit jednoho zaměstnance bez nároku na odstupné. Třetí dostane dobu určitou a bude vykonávat práci za druhou, druhé by možná změnil PP na dobu určitou jako zástup za první na MD a případně RD a ta by skončila s návratem první a bez odstupného. Ale to mi jen tak napadlo, když se píše o plánované reorganizaci. U té druhé by samozřejmě záleželo na přesné formulaci v dodatku ke smlouvě a na tom, jestli by pro ni nevýhodný dodatek podepsala.
Dobré ráno,já nově příchozí nastavila smlouvu na dobu určitou do 30.6.2015, ta, co supluje má jiný druh práce ve smlouvě, dám jí dodatek ke smlouvě o změně a napíšu jí tam druh práce jako má ta, co je nyní na neschopence - a rozhodně ji nebudeme měnit PP na dobu určitou jako zástup.. (a ta co je nyní na neschopence a pak bude na MD, tak naopak tu si rozhodně ponechat chceme, nemáme vůbec v plánu s ní pak rozvázat PP). ... myslíte, že takto to bude ok..? :-) díky
v tom jejím dodatku bude že se mění druh práce, ona s tím souhlasí,naopak jí ta "nová" práce vyhovuje více.. a až se č.1 vrátí z MD, tak pujde na své místo a č. 2 zase na své... a ta co bude nyní č.3 tak buhví, jestli tady vůbec bude... jelikož z-tel plánuje velké změny na jejich oddělení, bere č.3 právě jen ted do toho 30.6.2015, kdy ten příští rok, chce provést změny...a buhví, co bude za tři roky, až se č. 1 vrátí z MD... já jsem se jen pro jistotu ptala, jestli to mohu takto nastavit, at to nemám špatně... předcházela jsem spíše problemu..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Výpočet důchodu se v roce 2026 změní
Výše záloh na nemocenské pojištění, které zaplatí OSVČ v roce 2026
Špehování konkurence za pár stovek: Jak najít jejich slabiny a vytěžit z toho maximum
Mzdové účetnictví v roce 2025 aneb krátké ohlédnutí končícím rokem
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
29. 10. 2014 15:08
Dobrý den, moc prosím o radu - máme nyní zaměstnankyni na pracovní neschopnosti, kdy bude koncem prosince přecházet na MD - její práci v současné chvíli supluje kolegyně, která s ní byla v kanceláři, ale jelikož je toho hodně, rozhodl se zaměstnavatel, že vezme na HPP novou paní - kdy: za tu, co je nyní na DNP a následně přejde na MD "posadí" tu, co ji nyní supluje (ta je naší zam-kyní a je na dobu neurčitou), a novou paní "posadí" místo té, co zastupuje tu na DNP a pak MD.... a tu novou paní chce mít na dobu určitou, jen na půl roku.
Já bych Vás ráda poprosila, co bych měla z personálního hlediska udělat, abych to měla správně ošetřené -) nové paní dávám pr.smlouvu na dobu určitou do 30.6.2014., a té, co supluje tu na DPN a pak přejde na MD,dám dodatek k pr.smlouvě o změně náplně práce..? prosím, jak vše ošetřit, když nově příchozí vlastně nejde na místo té co bude na MD, tudíž jí nemužu dát pr.smlouvu na dobu určitou jako zástup za paní XY....
Snad je to srozumitelné...moc mi pomůžete.děkuji.