Re: Exekuce - prosím o radu
Názor:
pokud chcete odeslat najednou - ze zákona nelze. Jako zaměstnavatel musíte vypočítat 1/3 ČM a odeslat. A nemůžete ani odeslat celé 3000,- Kč i když vás o to poprosí zaměstnanec a máte od něj písemné svolení.
Pokud zaměstnanec to chce zaplatit celé najednou - vy pošlete vypočtenou část ( podle zákona), zbytek ČM zašlete zaměstnanci a ten poté ať si zbytek celé exekuce uhradí najednou. V případě kontroly by jste měli problém.
Re: Exekuce - prosím o radu
Daňová exekuce je exekuce přednostní, takže budete srážet 2/3 + částku zabavitelnou bez omezení. Potřebujete vědět počet vyživovaných osob, ale z 23000 čistého bude určitě srážka celé 3000. Na fu nic nepište a počkejte na nabytí právní moci. Do té doby srážky deponujte.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 10. 2014 15:22
Dobrý den,
přišla mi do datovky od finančáku exekuce na 1 zaměstnance z důvodu nezaplacení daně z nemovitosti. Jak teď prosím postupovat? Jsou to 3.000,- a čistou mzdu má kolem 23.000,- takže mu to budu ze mzdy deponovat naráz než exekuce nabyde právní moci.
Mám obeznámit finanční úřad a jakým způsobem? Popř. ještě něco?
Děkuji, setkala jsem se s tím poprvé.