Re: datum evidence na ÚP
Je to tak, nemusíte si zdravotní pojištění za tyto dva dny sama doplácet, přesto si myslím, že ÚP nepostupoval správně.
Ze stránek ÚP přímo z poučení:
Fyzická osoba se zařadí do evidence UoZ dnem, kdy osobně podá písemnou žádost o zprostředkování zaměstnání. Požádá-li o zprostředkování zaměstnání nejpozději do 3 pracovních dnů po skončení zaměstnání nebo jiných činností, které jsou uvedeny v bodě I/7, nebo činností, které jsou považovány za náhradní doby zaměstnání (bod II/4), zařadí se do evidence UoZ ode dne následujícího po skončení zaměstnání nebo těchto činností.
Re: datum evidence na ÚP
Děkuji za vysvětlení. Zkusím se na ÚP domluvit na opravě - zaevidování k 1.11.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 11. 2014 14:15
Dnes, tj. 3.11.2014, jsem se byla zaevidovat na Úřadu práce. Můj pracovní poměr skončil 31.10.2014 (pátek), tj. první možný den k zaevidování na ÚP je pondělí 3.11. Před odevzdáním dokladu pro zdravotní pojišťovnu jsem si povšimla že na dokladu je napsáno že na ÚP jsem vedená od 3.11. To znamená že ve dnech 1.a 2.11. nejsem v evidenci, tj. není za mě státem placeno zdravotní pojištění, a tedy mi tyto dny ani nejsou započítány jako účast na důchodovém pojištění?