Re: práce ve svátek - prosím o rady
děkuji Vám, nyní jsem mu tedy nastavila že odpr.celkem 168,75hod., a jak je příplatek např. za práci v sobotu, tak je zde ve svátek, tak to mu nedávám..? ted v listopadu bude čerpat náhradní volno, takže já mu to tak nějak tech 3,75h.musím ve mzdách proplatit průměrem...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 11. 2014 13:40
Dobrý den,prosím vás, náš zaměstnanec odpracoval 28.10.2014 - což je státní svátek, půl dne (3,75h.), fond za 10/2014 je 165hod., čerpal jeden den dovolené (7,5hod.), a rozhodl se, že si náhradní volno těch 3,75h. vyčerpá příští měsíc... a já bych potřebovala poradit, co/jak mu to ted zaplatit... 165-7,5=157,5h. odpracoval, vím, že mu náleží příplatek za práci ve svátek (100%), ale nevím, jak mu zaplatit/nezaplatit těch 3,75... mě to docházka vykazuje jako 157,5 + 3,75 = 161,25 odpracoval a když to dám do mzd.programu, tak mi to ukáže, že celkem odpracoval 161,25 a z toho je 3,75 přesčas placeno základem...
Moc prosím o pomoc, je to moje první práce ve svátek a přiznám se, že se v tom slušně motám :-)díky