Re: přefakturace vícenákladů
dobrý den, jsem jenom externí účetní ..takže netuším co je dodací podmínka Incoterms. Omlouvám se, je jasné, že při posouzení určitého případu musí člověk vycházet z toho, co bylo dohodnuto. Dotaz jsem opravdu položila příliš globálně, omlouvám se. Jdu to zjistit. :-)
i externí účetní by měla znát podmínky Incoterms, dle toho se např. na přelomu roku určuje rok splnění dodávky a od toho se odvíjí účtování výnosů
aha, tak to jsem pochopila špatně, omlouvám se
nevím, proč, domnívala jsem se, že vám fakturoval zboží s přepravou
pokud vám Němec žádnou službu neposkytl, pouze chce uhradit vzniklé vícenáklady, pak by se mohlo jednat o náhradu škody, která není předmětem DPH a jde mimo přiznání k DPH
já jsem také asi špatně popsala. Němec si nás objednal na přepravu, my jsme na přepravu sehnali českého dopravce. Český dopravce byl nespolehlivý a na nakládku nedorazil. Němec si objednal jiného přepravce - dražšího. Po nás chce zaplatit rozdíl v cenách. My to přefakturujeme tomu nepsolehlivému českému dopravci, který to všechno zavinil. POhlížela bych na to také jako na finanční škodu. Vůbec nevím, jestli se s tím jedním němcem domluvím, aby fakturu opravili bez věty o přenesení. Uvidíme. Děkuji, ty podmínky jsem si už našla a musím si to v klidu pročíst...měla bych být v obraze.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
5. 11. 2014 9:25
Dobrý den, prosím, jak byste fakturovali toto: dostali jsme fakturu od něměckého zákazníka, kde nám fakturuje rozdíl ceny. Původně byla od Němce objednána přeprava. My jsme si na tuto přepravu najali dopravce. Dopravce nepřijel. Němec si musel najmout dražšího dopravce. Rozdíl v ceně nám fakturuje. My musíme přefakturovat českému dopravci, který vše zavinil. Stalo se nám to dvakrát v krátké době za sebou. Jeden Němec nám to vyfakturoval jako diference ceny a s poznámkou o povinnosti přiznat a zaplatit DPH a druhý Němec bez této věty. Jak budou vypadat přefakturace českým subjektům? Jednou s DPH a jednou bez DPH...vždy podle německé faktury. :-) je to fakt úsměvné...jak je vše zbytečně složité a vysvětlení různá. Já osobně jsem úplně v koncích. POradíte, máte zkušenosti? Moc děkuji