DPP a daň z příjmů

• (neregistrovaný)

5. 11. 2014 13:06

Dobrý den, moc prosím u DPP do 10.000,-, kdy zaměstnanec nemůže podepsat Prohlášení, neboť jej již má jinde podepsané ( u prac.poměru). Musím zdanit srážkovou daní, že?? Nikde jsem nenašla nic jiného.. Nicméně mi tady majitel tvrdí, že může podepsat víckrát akorát si neuplatňovat slevy a uplatnit zálohovou daň..

Jde mu o tu zálohovou daň. Nikde jsem se nedočetla o žádné změně.
    Jde o to, že má známou, která má pěstounskou péči a jí na ÚP prostě řekli, že musí podepsat Prohlášení i u nich. Že to může být víckrát, akorát si uplatní slevy jen 1x..

Dle mě si za letošní rok může normálně udělat daňové přiznání i z příjmů, u kterých byla uplatněna daň srážkou. Vystavím zaměstnanci normálně po skončení potvrzení, které bude podkladem pro daňové přiznání..

Moc prosím, jsem mimo já a neumím hledat a číst nebo je to tak, jak říkám???!!!??
    Moc děkuji za zpětnou vazbu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 11. 2014 13:09

jasná. (neregistrovaný)

Re: DPP a daň z příjmů
      Pokud má souběžně podepsané prohlášení jinde, nemůže již u vás podepsat. Pokud bude odměna do 10 000,-Kč, bude srážková daň. Nad 10 000,-Kč měsíčně bude již zálohová daň. Od letošního roku si může i srážkovou daň zahrnout do DP.

• 5. 11. 2014 14:04

Ch (neregistrovaný)

DĚKUJI :-)
      nic jsem nepropásla a je to, tak jak pořád dokola tvrdím..
      Jen nechápu, jak to může někdo na ÚP tvrdit

• 5. 11. 2014 17:25

anonymm (neregistrovaný)

Protože jsou to pipiny, něco plácnou aby se člověka zbavily a pak jim to máte vysvětlovat Vy. Samozřejmě se lidičky drží toho, co jim řeknou na úřadech, byť jsou to někdy takový slátaniny, že mi to rozum nebere. Ale bohužel to takto funguje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).