Re: exekuce přednostní a nepřednostní
Ne, budete strhávat na exekuce podle data doručení prvnímu plátci. Superpřednostní je pouze výživné.
Děkuji, ještě by mě zajímal Váš názor, coby mzdovek. Exekucí mám ve firmě čím dál víc, už jsem si prosadila prodloužení výplatního termínu o den. Ale chodí jich moc, setkaly jste se s pochopením u zaměstnavatele, že by Vám zvýšil mzdu, když musíte stíhat víc práce? Anebo se to bere všude tak, že je to automatické. A že té práce s exekucemi víc je.... .. ?
Více práce je s těmi jejich požadavky na součinnost. Ty mně pijou krev. Ale jinak s dobrým mzdovým programem je výpočet exekučních srážek bez problémů, stačí jim dát správné pořadí, správný typ (přednostní, nepřednostní, výživné, dlužné výživné nebo bankrot) a zda již odvádět a tedy srážku uvést v příkazu k úhradě nebo ji deponovat. A vše pak běží samo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 11. 2014 9:37
dobrý den, prosím o radu, zaměstnanec má přednostní i nepř. ex. a ty přednostní přišly v tomto pořadí: 1. OSSZ,2.Celní správa,3.Městský úřad,4. VZP. Mám dát některé z nich přednost před nedoplatku na OSSZ? podle mě ne, ale nejsem si jistá. Díky všem!