Re: Pokuta OSSZ
Čas věnovaný tomu "co by kdyby" by bylo lépe věnovat kontrole toho, zda máte všechny přihlášky v pořádku.
záleží na tom, jakou pojistku na blbost máte, já když jsem se před časem na toto ptala v pojišťovně, řekli mi, že ano, že takovou pokutu by mi zaplatili. Já jsem se ale ještě s pokutou za pozdní podání nesetkala, jednou napsali varování, a od té doby je to v pořádku.
Dobrý den, já bych nenapadala m. - protože má pravdu.
OSSZ uděluje pokutu v případě, že se jedná o opakované a soustavné pozdní podávání ohlašovacích povinností. Ta pokuta je, pokud se nemýlím, kolem 20 tisíc, a za jedno nebo dvě pozdní podání Vám ji OSSZ rozhodně neuloží.
Takže v tomto případě je skutečně na místě zpytovat svědomí a zajistit nápravu. V dnešní době elektronické komunikace není včasné podání přihlášky problém.
Nezlobte se já nikoho nenapadám jenom jsem se ptala jestli byla někomu tato pokuta uložena a jaké s tím má zkušenosti a místo odpovědi na mou otázku mi byla umyta hlava.Bohužel jedná se o první podání pozdě a pokuta byla uložena.Opravdu toto diskuzní fórum nebudu radši navštěvovat,protože na toto jsem se neptala.Děkuji a přeji všem na otázky konkrétní odpovědi.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
7. 11. 2014 7:29
Dobrý den setkal se už někdo s pokutou ze správného řízení od OSSZ za pozdní dodání přihlášky za zaměstnance.Odvody byly odváděny.