Kontrola ossz

• (neregistrovaný)

8. 11. 2014 0:50

dobrý večer, prosím máme první kontrolu na ossz.
    Provozovna byla k 15.09.14 ukončena. Chtějí mzdové listy-mám je vystavit za rok 2014 ke dni ukončení provozovny a pracovního poměru tedy k 15.09.14 (pracuji v programu účto tichý) a nebo ke dni 31.12.14 ? Děkuji
    prosím ještě dotaz měli jsme jen zaměstnaného jednatele na pracovní smlouvu na pozici skladník a asi 6 dohodářů na dohodu o provedení práce, myslíte, že je možné poslat emailem nebo musíme osobně?
    Díky

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 11. 2014 1:05

Lenka28 (neregistrovaný)

Re: kontrola ossz
      Jak je můžete vystavit k 31.12.2014, když máte teprve listopad?
      Mzdové listy musíte mít již vystavené. Většinou píší, za jaké období od - do bude kontrola. Určitě osobně. Musíte mít plnou moc o zastupování. Dále také chtějí pracovní smlouvy, dohody, docházku, přehledy mezd a odvodů atd. To vše máte na pozvánce ke kontrole.

• 8. 11. 2014 1:43

šárkas (neregistrovaný)

děkuji, omlouvám se za dotaz, ale jsem ve mzdách začátečník. Raději si vše ověřím.
      Prosím mzdové listy tedy vytisknout ke dni 15.09.14, ke dni skončení pracovního poměru?
      děkuji moc za radu

• 8. 11. 2014 7:34

Bárah (neregistrovaný)

Vytiskněte k 15.9. (velký mzdový list).
      Docházku na kontrolu nepředkládám (u nás to nechtějí).
      Také si nachystejte z peněžního deníku podrobnou daňovou evidenci (kvůli odvodům na OSSZ a výplatě jednotlivých zaměstnancům). Tisknu si měsíčně sestavu "opis mezd - rekapitulce mezd", případně mzdové náklady zaměstnavatele.

Pokud jste vyplácela náhradu za nemoc, tak ještě všechno k tomu.

• 8. 11. 2014 20:47

Libuše Vlasta (neregistrovaný)

Co se zaslání dokladů mailem týká, doporučuji kontaktovat pracovnici ČSSZ, která bude kontrolu provádět a domluvit se s ní přímo. Některé pracovnice zaslání dokladů nepřipouští, ale zrovna vloni jsem doklady posílala (a následně klient dostal poštou k podpisu protokol).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).