prosím RenataH
Dobrý den, poprosím o odpověď skoro k tématu.
Nastoupil zaměstnanec na DPP, odměna činí měsíčně asi 2.800,00 Kč a přišel Exekuční příkaz na provedení exekuce přikázáním jiné peněžité pohledávky..kdyby se jednalo o srážku ze mzdy, tak nesrážím nic, ale u tohoto případu? Děkuji
Re: prosím RenataH
Tak podle toho, co paní Renata píše, těch 2800 musíte srazit a odeslat.
A já se ještě zeptám - co kdyby matka potom, až jí dohoda 31.12. skončí, v nové práci tu exekuci nenahlásila? Přijde nějak exekutor na to, že bere plat z dohody a nesplácí? Nejvýhodnější by tedy pro ni byl HPP, ale vzhledem k tomu, že je jí 55 a neumí jazyky+nemá pořádnou praxi kvůli 4 dětem, je takřka na takový poměr nezaměstnatelná...
..děkuji, pěkný den
>>Tak podle toho, co paní Renata píše, těch 2800 musíte
>>srazit a odeslat.
>>A já se ještě zeptám - co kdyby matka potom, až jí
>>dohoda 31.12. skončí, v nové práci tu exekuci
>>nenahlásila? Přijde nějak exekutor na to, že bere plat
>>z dohody a
>>nesplácí? Nejvýhodnější by tedy pro ni byl HPP, ale
>>vzhledem k tomu, že je jí 55 a neumí jazyky+nemá
>>pořádnou praxi kvůli 4 dětem, je takřka na takový
>>poměr
>>nezaměstnatelná...
>
>DPP se postihuje jako jiná peněžitá pohledávka, tj.
>neprovádí se srážky a tím pádem se nepíše do potvrzení o
>zaměstnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
10. 11. 2014 10:16
Dobrý den,
prosím o radu - moje matka pracuje jako prodavačka na dohodu o provedení práce. Má docela vysokou exekuci a v práci bylo domluveno, že jí vyplatí 1000 Kč a zbytek pošlou exekutorovi. Za minulý měsíc si vydělala 5000 Kč a na personálním jí řekli, že žádnou výplatu nemá, že to všechno odeslali exekutorovi jako splátku. A když se ptala proč, že to takto nebylo domluveno, tak jí řekli, že nikdo nic neví. Mohou to takto udělat? Co nezabavitelné částky (vyživuje 2 dcery na vysokých školách)?
Já pracuji jako účetní a exekuce počítám z HPP. Tam samozřejmě funguje nezabavitelná částka a kdysi mi bylo řečeno, že i kdyby celý plat zaměstnanec chtěl posílat na exekuci, tak to nesmím udělat a tu nezabavitelnou část mu musíme vyplatit a on si s tím zbytkem pak nakládá podle sebe.
Díky.